"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EĞİTİM ÖZGÜR OLSUN

17 Eylül 2014, Çarşamba
MAZLUMDER: ARTIK YETER! EĞİTİMİ VESAYETÇİ RUHTAN KURTARMAK İÇİN Tevhid-i Tedrisat Kanunu kalkmalı ve inkılap tarihi dersi yeniden yazılmalı.
Her yıl, 1924-25 dönemini tekrarlıyoruz
Yine bir eğitim ve öğretim yılı başladı, fakat eğitim sistemi açısından yeni bir dönem hâlâ açılabilmiş değil. Geçen onlarca yıla rağmen sanki her yıl 1924-25 arasını tekrarlıyoruz. Geçen zaman zarfında çok şey değişti, fakat eğitim sistemine şeklini veren ruh hep aynı kaldı.

Din kültürü mecburiyeti kalksın

Eğitimde gerçek bir devrim istiyorsak, Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılmalı. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi zorunlu olmaktan çıkarılmalı ve içeriği yeniden düzenlenmeli. Hiç kimse Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersi almaya mecbur edilmemeli.

Disiplin yönetmeliği değiştirilsin
Ne öğrenciler ne de öğretmenler, resmî bayramlara, törenlere, kutlamalara ve programlara katılmaya zorunlu tutulabilir. Bu tür faaliyetlere katılmamayı disiplin suçu sayan yönetmeliklerin kaldırılması gerekmektedir.

Eğitim sisteminin ruhu hiç değişmedi
MAZLUMDER Genel Merkezi ve Ankara Şubesi’nin çağrısıyla bir araya gelen bir grup Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kaldırılması için Millî Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı. ‘’Öğretimde Birlik Değil Tek Tipçilik Kanunu; Tevhid-i Tedrisat Kaldırılsın’’ pankartları taşıyan gruba polis engel oldu. Grup buna rağmen basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklaması yapmaktan vazgeçmeyen MAZLUMDER üye ve yöneticileri MEB binası önünde 2 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Polis ise bulundukları yerden ayrılmamaları durumunda MAZLUMDER üyelerini gözaltına almakla tehdit etti.

Eğitim sistemi özgürleştirilmeli
2 saat süren oturma eyleminin ardından grup adına MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal bir basın açıklamasında bulundu. Ünsal, eğitimde devlet tekelinin kaldırılarak adil, özgür bir gelecek için eğitim sisteminin özgürleştirilmesi gerektiğini savundu. Ünsal “Bu beklentiyi paylaşan herkesi kampanyasına güç katmaya çağırıyoruz” dedi. Ünsal, “Talebimiz karşılanana kadar sürdürmeyi planladığımız bu kampanyanın, eğitim sisteminin temel sorunlarına ilişkin önemli ve gerekli tartışmalara zemin hazırlayacağına inanıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Ünsal grup adına Başörtüsü ve anadilde eğitim hakkı önündeki engellerin kaldırılmasını talebini yineledi.

İlk adım: Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılmalıdır

Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabul edildiği tarihten bugüne kadar çok şeyin değiştiğini fakat eğitime şeklini veren ruhun hiç değişmediğini kaydeden Ünsal, “Öyle ki, değiştirilmesi teklif dahi edilmesin diye “devrim kanunu” kılıfı altında 1982 darbe anayasasında koruma altına alındı. Ama artık yeter! Eğitimde gerçek bir devrim istiyorsak, o hâlde atılacak adımların ilki bellidir: Tevhid-i Tedrisat Kanunu kaldırılmalıdır!” diye konuştu.

MAZLUMDER açıklamasında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Başı açık ibaresi yönetmelikten çıkarılsın
MEB’e bağlı okullarda, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliğe göre başörtüsü hâlâ yasaktır. MAZLUMDER olarak, yönetmeliğin kılık ve kıyafet sınırlamalarıyla ilgili dördüncü maddesinde yer alan “başı açık” ibaresi yönetmelikten derhal çıkarılmalıdır.

Atatürkçülük dersi müfredattan çıkarılmalı
Öğretim programlarından ve ders kitaplarından insan haklarına aykırı her türlü kazanımın ve içeriğin çıkarılması gerekmektedir. Özellikle her kademede zorunlu tutulan İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi, bu konuda ciddî bir sorun teşkil etmektedir. Dolayısıyla içeriğinin yeniden düzenlenmesi gereken bu ders, programda zorunlu olmaktan da kesinlikle çıkarılmalıdır.
Okunma Sayısı: 908
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı