"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AĞRI’DA 56 OKULUN ELEKTRİĞİ KESİK

17 Eylül 2014, Çarşamba
Ağrı’da karanlıkta kalan bazı okullar, kilit vurma noktasına geldi. İsmini vermek istemeyen bir okul müdürü, sadece 1. ve 8’inci sınıfları okula alabildiklerini söyledi.
Okullar kilit vurulma noktasında
Ağrı’da karanlıkta kalan bazı okullar, kilit vurma noktasına geldi. İsmini vermek istemeyen bir okul müdürü, sadece 1. ve 8’inci sınıfları okula alabildiklerini söyledi. Elektriklerin kesik olmasından dolayı okullarda su da yok. Tuvalet kokusundan koridorlarda durulmuyor. Aynı okul müdürü “Elektrik borcundan dolayı okulumuzda elektrik ve su yok. Sadece 1’inci sınıflar alışmaları için, 8’inci sınıfları da TEOG sınavları için alabiliyoruz. Sularımız hidrofor sistemiyle aktığından elektrik olmayınca su da olmuyor. Okula kilit vurma noktasına geldik.” dedi.  Okullarda skandallar bunlarla da bitmiyor. Okullara her yıl İŞKUR tarafından hizmetli personel görevlendirilirken eğitim öğretim sezonu açılmasına rağmen okullara henüz hizmetli görevlendirilmediği öğrenildi. Yaz döneminde iki kez il dışı tayinlerin yapılmasıyla ilçede yaşanan öğretmen açığı daha da artmış ve öğretmen eksikliğinden dolayı öğrencilerin bir kısmının okula gitmediği belirtildi.

56 okulun elektriği kesildi

Ağrı’nın Patnos ilçesinde 56 okulun elektriği borcu ödenmediği gerekçesiyle Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi(ARAS EDAŞ) tarafından kesildi. Toplam borcun 1 milyon lirayı bulduğu okulların borcu ödenmedikçe elektriklerin açılmayacağı öğrenildi. En yüksek borç 107 bin lira ile bir köy okuluna ait. İlçe merkezinde Kiptaş İlk ve Ortaokulu, Cenciz Topel İlk ve Ortaokulu, Süphan İlk ve Ortaolu’nun da aralarında bulunduğu 19 okul karanlıkta kalırken ilçe genelinde bu sayının 56 olduğu öğrenildi.
Okunma Sayısı: 739
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı