"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AVCI: Okullarda mescit insanî bir adım

18 Eylül 2014, Perşembe
Millî Eğitim Bakanlığının Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, ortaokul ve liselerde ibadethane açılmasına imkân veren düzenlemesini değerlendiren Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, okullarda mescit açılmasını öngören düzenlemeyi insanî, vicdanî ve demokratik bir adım olarak gördüklerini söyledi.
Okullarda mescid insanî bir adım

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle, ortaokul ve liselerde ibadethaneyi zorunlu hale getiren düzenlemeyi değerlendiren Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, okullarda mescit açılmasını öngören düzenlemeyi insani, vicdani ve demokratik bir adım olarak gördüklerini söyledi. Okullarda mescit açılması düzenlemesinin bilimsel, laik ve demokratik eğitim sürecinden kopuş olarak yorumlanmasının makul ve pedagojik bir izahat olmadığını kaydeden Avcı şunları söyledi: “Bugün kamu hizmeti veren hastane, adliye, üniversite gibi kurum ve kuruluşların hemen hepsinde mescit bulunuyor. Okullarda, ders saatleri dışında ibadetini yerine getirmek isteyen öğrenci ve öğretmenlere okul idarelerince kolaylık gösterilerek bir mescit hazırlanması yönünde yasal bir adıma zaten büyük ihtiyaç vardı. Dini ve inancı ne olursa olsun insanların ibadet etme hakkına dayalı olarak okullarda mescit açılması temel din ve vicdan hürriyetinin ve demokratik eğitim sisteminin bir gereğidir. Böylesine son derece insani, vicdani ve demokratik bir talebe karşı atılan müspet adımı destekliyor, karşı çıkışların birçoğunu ideolojik ve antidemokratik buluyorum. Kaldı ki bu düzenlemeyle okullarda mescit açılıyor, yoksa zorla kimsenin kimseye namaz kıldırmaya çalıştığı yok. Devletin, bütün vatandaşlarına eğitim hakkını sağlamak ve taleplerini dikkate almak gibi bir zorunluluğu vardır.”

FATİH KARAGÖZ-ANKARA
Okunma Sayısı: 1312
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    18.9.2014 09:53:00

    Sn.Bakanı bu uygulama ve kararlarından dolayı tebrik ederim.Cenab-ı hak doğru ve hayırlı hizmetlerinde muvaffak kılsın.
    Sn.Bakanımızdan ricamız MEB ğının yap-bozdan bir an önce kurtulması ve kurtarılmasıdır.Aynı parti iktidarına rağmen her gelen bakanın kendi kafasına göre icraatları yerine milletimizin manevi ihtiyaç,milli benliğine muvafık eğitim prensip ve esaslarıyla idare edilmesi en büyük temennimiz ve isteğimizdir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı