"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ŞIRNAK ve HAKKARİ’de 9 okulu daha ateşe verdiler

18 Eylül 2014, Perşembe
Demokratik Bölgeler Partisi, Demokratik Toplum Kongresi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtte eğitim vereceği öne sürülen okulun mühürlenmesini bahane eden terör örgütü militanları Şırnak’ta 5 okulu benzin dökerek yaktı. Hakkari’de de yine aynı gruba ait maskeli kişiler 4 okulu molotofkokteyli atarak ateşe verdi.
PKK, SON BİR AYDA 17 OKUL YAKTI!

Diyarbakır başta olmak üzere güneydoğu bölgemizde sadece son bir ay içerisinde yaklaşık 17 okulu yakan PKK’nın okul saldırılarını toplumsal barışımıza, kardeşliğimize ve çocuklarımızın eğitim hakkına karşı yapılmış menfur bir tavır olarak gördüğünü söyleyen Gürkan Avcı, “Ana dilde eğitim istiyoruz’ gerekçesiyle okul yakan, öğrencilerin ve öğretmenlerin hayatına kasteden bu tür saldırıları kınıyoruz. Böyle hak aranmaz. Bu tür saldırılar Kürt kökenli vatandaşlarımızın en temel hakkı olan eğitim hakkına karşı bir tecavüzdür. Okullarımıza, öğrenci ve öğretmenlerimize karşı yapılan bu mütecaviz saldırılara karşı başta hükümet yetkilileri olmak üzere ilgili vali ve belediye başkanlarımızı feraset, dikkat ve önlem almaya dâvet ediyorum” dedi.

Cizre’de okullar hedefte


Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşı bir grup, benzin döktükleri 5 okulu molotofkokteyli atarak ateşe verdi. Bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açılan ve Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen “okul”un mühürlenmesini bahane eden yüzleri maskeli grup, ilçede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fatih İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi, İstiklâl İlkokulu ile İsmail Ebuliz İlkokulu’na benzin döktükten sonra, molotof kokteyli attı. Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde de, Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen “okul”un mühürlenmesini bahane eden terör örgütü yandaşları 4 okulu molotofkokteyli atarak ateşe verdi, çok sayıda okulun da camlarını kırdı.
Okunma Sayısı: 1034
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı