"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehitlere dua, mücadeleye devam

18 Eylül 2014, Perşembe
Menderes, Zorlu ve Polatkan idam yıldönümlerinde dualarla anılırken, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Milletimizin bir daha böyle akıl dışı uygulamalarla karşı karşıya kalmaması adına da Demokrasi mücadelemize son nefese kadar devam için yemin ediyoruz” dedi.
Şehitlere duâ mücadeleye devam

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Milletimizin bir daha böyle akıl dışı uygulamalarla karşı karşıya kalmaması adına Demokrasi mücadelemize son nefese kadar devam için yemin ediyoruz” dedi. Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın vefatlarının 53. yılı dolayısıyla Anıt Mezar’da düzenlenen programla yad edildi. Burada bir konuşma yapan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Yeter! diyerek çıktıkları Demokrasi yolculuğunda Millet için darağacına yürüdüler” ifadelerini kullandı. Asgarî düzeyde siyasî faaliyetlerin bile esirgendiği bir ortamda bulunduklarını kaydeden Uysal, milletin bir daha böyle akıl dışı uygulamalarla karşı karşıya kalmaması adına da Demokrasi mücadelesine son nefeslerine kadar devam edeceklerine dair yemin ettiklerini söyledi. Demokratlığın fonetik değil genetik olduğunu vurgulayan Uysal, “Sadece lafla değil kalben, fikren Demokrat olmak gerekmektedir. Rahmetli Başvekilimizin adını ağzına almaması gerekenlerin, onu referans verenlerin onun ameli ile amel etmesi gerekmektedir” diye konuştu.  İstanbul / Murat Bağlı

Başbakanın oğlu ticaret yapar mı?’ pankartına müdahale

DP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Çağıl Erten, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, DP İstanbul il binasına asılan ve merhum Başbakan Adnan Menderes’in ‘Başbakanın oğlu ticaret yapar mı? Utanmıyor musun?’ yazılı pankartı indirdiğini söyledi. İfadelerin birilerini rahatsız ettiğini belirten parti yetkilileri, “Anıt mezarda timsah gözyaşı döküyorlar, Menderes’in sözünden rahatsız oluyorlar” dedi. Merhum Başbakan Menderes’in sözlerinin yer aldığı pankartı 15 Eylül’de parti binalarına astıklarını aktaran DP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Çağıl Erten, “Bugün Adnan Menderes’in ölüm yıl dönümü. Biz de bu pankartı Menderes’in siyasî ahlâkını, demokrasi mücadelesini, ahlâklı demokrasi anlayışını hatırlatmak anlayışı ile bunu asmak istedik. Bu pankartta yer alan ifade ile ilgili şu hatırlatmayı yapmakta fayda var;  Rahmetli Menderes’in oğlu ticarete girmek istiyor. Menderes’in cevabı da şu oluyor: ‘Bir Başbakan’ın oğlu ticarete girer mi? Utanmıyor musun?’ Bugünkü siyasî büyüklere bir mesaj olarak bunu aktarmak istedik. Umarım mesaj yerine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Bunlar sözde demokrat


Zabıtaların il binasına geldiğini öne süren Erten, “İki gündür sorun yoktu. Zabıta ve polis ekipleri pankartı indirmek istediklerini belirttiler. Ellerinde herhangi bir karar yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği’nden geldiğini söylediler. Çatıya çıkmak istediler. Kilitliydi, biz açmadık. Bir vinç ile pankartı indirdiler. El koymak istediler. Bir mahkeme kararı olmadığını söyledik ve pankartı geri aldık. Yeniden yerine astık” şeklinde konuştu. Birilerinin pankarttan rahatsız olduğunu söyleyen Erten, “Bu görüntü kirliliği de oluşturmuyor. Sayın Menderes’in resmi de var. Hakaret de yok. Menderes’in sözü var pankartta. Bu sabah bu olayın olması da manidar. Anıt Mezar’da timsah gözyaşı döküyorlar. Menderes’in sözünden rahatsız oluyorlar. Bunların tamamen demokratlığı sözde demokrat” diye konuştu. 
Okunma Sayısı: 2341
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı