"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB’yi bırakmanın faturası ağır olur

19 Eylül 2014, Cuma
AB konusundaki ısrarının akademik bir tesbite dayalı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Altan, “AB sabit değil. Yeni çağa uymaya çalışıyor. Türkiye ise siyasal İslama doğru ilerliyor. AB bütün birikimiyle, sorunların çözümünde Türkiye’nin kurtarıcı yeleği olmalıdır. Türkiye AB değerlerinden uzaklaştıkça çok ağır faturalar öder” şeklinde konuştu.
AB’yi bırakırsak faturası ağır olur
 
Prof. Mehmet Altan, “Avrupa Birliği (AB) Türkiye’nin kurtarıcı yeleği olmalıdır. Türkiye sistemin dışına çıkamaz. AB değerlerinden uzaklaştıkça çok ağır faturalar öder” dedi. Almanya’ya Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nin Duisburg şehri idaresinin davetlisi olarak gelen Prof. Mehmet Altan, ‘AB’de Türkiye - Türkiye’de AB çerçevesinin işlendiği bir konferans verdi. “Dünya sisteminde Türkiye’yi anlamak zordur” diyen Altan, Türkiye’de, dünyada yaşanan klasik süreçlerin yaşanmadığını söyledi. AB ısrarının akademik bir tespite dayalı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Altan, “AB sabit değil. Yeni çağa uymaya çalışıyor. Türkiye’nin iç dinamikleri çok zayıf. Avrupa Birliği bütün birikimiyle, yenilenme arzusunu ve sorunların çözümünde Türkiye’nin kurtarıcı yeleği olmalıdır. Türkiye sistemin dışına çıkamaz. AB değerlerinden uzaklaştıkça çok ağır faturalar öder” diye konuştu.
 
Engelleri yeni strateji ile aşacağız
AB Bakanı Volkan Bozkır, kamuoyuna açıklanan ‘Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği Stratejisi’nin, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine ivme kazandırarak üyeliğe giden yolun önündeki engellerin üstesinden gelinmesini amaçladığını bildirdi.
AB ile yeni köprüler kurulacak

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye’nin yeni Avrupa Birliği stratejisini açıkladı. AB Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’nin yeni Avrupa Birliği stratejisi, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine ivme kazandırarak üyeliğe giden yolun önündeki engellerin üstesinden gelinmesini amaçlamaktadır” denildi. Yeni strateji çerçevesinde Türkiye’nin öncelikleri ve vatandaşların yararının ön planda tutulacağı belirtilen açıklamada, “Hem reform sürecimize hız kazandırılacak, hem de Türkiye ve AB arasında yeni iletişim köprüleri kurulacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Okunma Sayısı: 738
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı