"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu sistem iş cinayetlerine davetiye çıkarır

19 Eylül 2014, Cuma
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Soma’daki maden faciasına yönelik hazırlanan raporda, “Türkiye’de kömür madenciliğinin mevcut koşullarda sürdürülmesinin, göz göre göre iş cinayetlerine davetiye çıkardığı” değerlendirmesinde bulunuldu.

 TMMOB tarafından hazırlanan “Soma Maden Kazası Raporu”, Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Torun tarafından açıklandı. Raporun daha detaylı ve sağlıklı yazılabilmesi için, ilgili bakanlıklardan olayın meydana geldiği yeraltı ocağında inceleme yapma taleplerinin kabul görmediğini ifade eden Torun, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliğinin kararın iptalini isteyeceklerini kaydetti. Görünen tablodan yalnızca şirketin sorumlu olamayacağını dile getiren Torun, bu üretim modelini ortaya çıkaran, kömür madenleri ve linyit sahalarını ihalelerle devredenler ve denetim sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin de yaşanan “iş cinayetlerinden” birinci derecede sorumlu olduğunu öne sürdü. Torun, “Bu model, 3–5 firmanın ve bunlara bağlı çalışan ‘dayıbaşı taşeronlarının’ çıkarına ve binlerce işçinin kölelik koşullarında çalıştırılması pahasına ne ekonomik olarak ne de vicdanî olarak sürdürülemez. Türkiye’de kömür madenciliğinin mevcut koşullarda sürdürülmesi, göz göre göre iş cinayetlerine davetiye çıkarmaktır” dedi.

Okunma Sayısı: 477
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı