"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyasî otorite adaletten beslenmeli

19 Eylül 2014, Cuma
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, olağanüstü geçiş döneminde toplumsal birliğin muhafaza edilmesi, toplumsal ortak paydaların güçlendirilmesi için siyasî otoritenin en önce adalet duygusundan beslenmesinin kritik önem taşıdığını söyledi.
 Dinçer konuşmasında TÜSAİD olarak hükümetlerle sadece politikalar bağlamında yakın çalışmaya her zaman özen gösterdiklerini ifade etti ve  ‘Türkiye’nin bir yandan entegrasyonunu sürdürmesi diğer yandan da kalkınma programını hayata geçirmesi kolay değil. Bu dönemde otoritenin adalet duygusundan beslenmesi kritik önem taşıyor. Maalesef eğitimin niteliği konusunda arzu ettiğimiz yerde değiliz. Somut adımlar atılmalı’ dedi. ‘Sanayinin ekonomi içindeki payı geriledi. Bu son derece tehlikeli’ diyen Dinçer, büyümenin yegane itici gücü imalat sanayisi olduğunu, Bu yatırımı cazip kılacak adımlar atılması gerektiğini açıkladı. Haluk Dinçer ‘otoriter rejimler yıkılıyor ama yerini özgürlükçü yapılar alamıyor. Küresel olarak yaşadığımız siyasî dalgalanma budur. Bu ne mezhep savaşına ne de fiansal entegrasyon sürecine indirgenemez’ dedi.
Okunma Sayısı: 446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı