"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MEB′DE UYUŞTURUCU ALARMI

20 Eylül 2014, Cumartesi
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uyuşturucuyla mücadelede faaliyetin sağlanması amacıyla 26 maddelik bir eylem planı hazırladı.
MEB’de uyuşturucu alarmı
 
Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda uyuşturucuyla mücadelede faaliyetin sağlanması amacıyla 26 maddelik bir eylem planı hazırladı. Okullarda risk grubunda olan öğrenciler tesbit edilecek. Bu öğrencilerin aile ilişkilerinin güçlendirilmesi, okula devamlarının sağlanması ve okul başarılarının arttırılmasına yönelik rehberlik servisi ile işbirliği yapılacak. Okullarda yapan güvenlik görevlilerinin yanı sıra polis ve jandarmadan destek alınarak ‘narkotimler’ kurulacak. Bu timler sayesinde okul önlerinde torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının bu maddeleri satması önlenecek. Bu timler okulların yakınlarındaki riskli işletme ve terk edilmiş virane mekânları tesbit ederek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacak. Bütün okullara güvenlik kamerası kurulması sağlanacak. Eylem planı kapsamında, öğretmenler okul çevresinde ve öğrencilerin görebileceği alanlarda sigara içemeyecek, okulara 100 metre mesafede bulunan büfe ve kahveler denetlenecek. 

Çocuklarımızı bağımlı görmek istemiyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uyuşturucuyla mücadele konusunda 22 Eylül’de Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir eylem planı açıklayacaklarını bildirdi. Bursa’da bazı faaliyetlere katılan Arınç, çocuklarımızı bağımlı olarak görmek istemediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Bizim çocuklarımız bu yaşlarda kafa çekerken değil, dost sohbetlerinde, arkadaş toplantılarında, birbirleriyle güzellikleri paylaşırken, neşeli ve eğlenceli olarak onları görmek isteriz. Derslerinde başarılı, işine sağlam yapışmış, ihtiyaçlarının çoğu karşılanmış, geleceğe ait hayalleri, rüyaları olan çocuklar olarak görmek isteriz.”

Okunma Sayısı: 531
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı