"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kütahya Milletvekili Bal: Türkiye, dünyada ve bölgede yalnızlaşıyor

20 Eylül 2014, Cumartesi
Kütahya Milletvekili İdris Bal, “Küresel dünyada yaşıyoruz. Yanlış yaparsanız herkes karşınıza geçer. Türkiye dünyada ve bölgede yalnızlaşıyor. ‘Kredi derecelendirme kuruluşları bizi ilgilendirmez’ demekle ilgilendirmez mi? Dünyayla ticaret yapmıyor musunuz?” diye konuştu.
Türkiye, dünyada ve bölgede yalnızlaşıyor
 
Türkiye’nin “kadim ve büyük bir devlet” olduğunu ifade eden Bal, “Büyük devlet illegaliteye bulaşmaz, terörle işbirliği değil, dirsek teması bile yapmaz, bir örgütle ilgili ‘terörist mi, değil mi’ diye tereddüt içine girmez, komutanlarını getirip tedavi ettirmez. Küresel dünyada yaşıyoruz. Bu kafayla sizi AB’ye girmek değil, eşiğine bile yaklaştırmazlar. Çocuk gibi neyi saklamaya çalışıyorsunuz. Bundan Türk siyaseti zarar görüyor. Yanlış yaparsanız herkes karşınıza geçer. Türkiye dünyada ve bölgede yalnızlaşıyor. ‘Kredi derecelendirme kuruluşları bizi ilgilendirmez’ demekle ilgilendirmez mi? Dünyayla ticaret yapmıyor musunuz? Ülkeye bu kötülüğü yapmayın, normalleşin” diye konuştu.
 
Çözüm süreci çözümsüzlüğe doğru gidiyor
     
Güneydoğu’da bazı illerde Kürtçe eğitim yapan okulların açıldığını ancak daha sonra kapatıldığını belirten Bal, örgütün 30 okulu yaktığını, bayrakları indirdiğini söyledi. Bununla örgütün “Ben hakimim, iktidarım, burada patron benim” dediğini ifade eden Bal, “Çözüm Süreci’ni örgütü güçlendirmek için içinizdeki önemli bir lobinin yaptırdığını itiraf edin ve zararın neresinden dönerseniz kardır. Çok acil tedbirler alınmazsa sorun çözüme değil, çözümsüzlüğe ve bölünmeye gidiyor” görüşünü savundu.
Okunma Sayısı: 701
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı