"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı yasa çiğniyor

20 Eylül 2014, Cumartesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakansınız, yasalar uygulamakla yükümlüsünüz, ama sizin görevinizi başkası üstlenmiş vaziyette ve siz buna tepki vermiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı bir özel bankayla ilgili bir sürü lâf ediyor. Bu yasalara aykırı” dedi.
Cumhurbaşkanı yasa çiğniyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakansınız, yasalar uygulamakla yükümlüsünüz, ama sizin görevinizi başkası üstlenmiş vaziyette ve siz buna tepki vermiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı bir özel bankayla ilgili bir sürü laf ediyor. Bu yasalara aykırı dedi. Kılıçdaroğlu, Fox TV’nin canlı yayını Çalar Saat’te İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yazdığı mektuba ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanı bir özel bankayla ilgili bir sürü lâf ediyor. Bu yasalara aykırı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kendi yasası var. Orada diyor ki ‘Hiçbir makam, organ, mevki konumu ne olursa olsun BDDK’ya emir ve talimat veremez’. Ama Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp ‘Bu özel banka batacak. Bu özel bankayla ilgili önlem alın. Önlem almazsanız siz sorumlu olursunuz’ diyor. Şimdi buna tepkiyi benim göstermemden çok Sayın Başbakanın göstermesi lazım, ‘Burası bir hukuk devleti’ demesi lazım.
Okunma Sayısı: 905
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı