"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kıbrıs’taki sorun dinî değil, siyasî

20 Eylül 2014, Cumartesi
İsveç Büyükelçiliği konutunda düzenlenen yemekte Kıbrıslı din adamları yaşanan sorunun dinÎ değil, siyasÎ olduğunu vurguladı.
Kıbrıslı Müslüman ve Rum din adamları , İsveç Büyükelçiliği konutunda düzenlenen yemekte bir araya geldi. KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Ermeni Başpisikoposu Nareg, Maronit Başpisikoposu’nun Temsilcisi Latin Papazı George Kraj’ın katıldığı yemekte, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ve İsveç Büyükelçisi Klas Gierov da hazır bulundu. Yemek sonrası açıklama yapan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, dinî liderlerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği görüşmeyi “çok iyi ve ilham verici bir toplantı” olarak değerlendirdi. Eide konuşmasında, “Buradaki tüm dini temsilcilerin ortak düşünceleri insanlık, insan hakları ve hoşgörü. Bu önemli bir mesajdır” ifadelerini kullandı.
 
 
ATALAY: BARIŞ YENİDEN SAĞLANABİLİR
 
Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay da, adanın Osmanlı İmparatorluğu’nun idaresinde olduğu dönemlerde uzun bir süre dini grupların hep barış içerisinde yaşadığını, bunun yeniden başarılabileceğine inandığını söyledi. Atalay, “Dini liderler olarak üzerimizi düşen rolü iyi belirlememiz lâzım. Dinin dilinin, siyasetin dilinden uzak olması lazım. Mutlaka barışın dilini, her inancın kendi çerçevesine oluşturduğu barış dilini kullanması çok önemli” şeklinde konuştu.
 
HRİSTOSTOMOS: DİYALOG ÇALIŞMALARI SÜRECEK
 
Başpiskopos Hristosdomos, ise adadaki bütün etnik grupların birlikte yaşaması için başlatılan dinî diyalog çalışmalarına desteklerini sürdüreceklerini, dinî liderler arası görüşmelerin meyve vermeye başladığını kaydetti. Kıbrıs’taki toplumlar arası sorunun dini değil siyasî olduğunu kaydeden Hristostomos, dinler arası ilişkilerin geliştirilmesi için Kilise’nin kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti.
Okunma Sayısı: 622
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı