"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gerekirse anayasayı değiştiririz

21 Eylül 2014, Pazar
AİHM’in zorunlu din dersleri ile ilgili kararının yankıları devam ederken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “AİHM’in haklı olduğuna kanaat getirildiği takdirde gerekli düzenleme yapılabilir. Anayasa değişikliğine gidebiliriz” açıklaması yaptı.
Arınç: Din dersi için anayasayı değiştiririz

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) zorunlu din dersleri ile ilgili Türkiye için verdiği kararın yankıları sürüyor. Kararı inceleyeceklerinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “AİHM’in haklı olduğuna kanaat getirildiği takdirde gerekli düzenleme yapılabilir. Anayasa değişikliğine gidebiliriz. İçerikle beraber dersin ismini de değiştirmek mümkün olabilir.” dedi. Özel bir televizyon kanalına açıklama yapan Arınç, bu kararların daha önce de gündeme geldiğini hatırlatarak, Alevi yurttaşların başvurusu üzerine böyle bir karar alındığını söyledi. Bülent Arınç, hukukî olduğu için bu düşüncelere saygı duymaları ve AİHM kararına uymaları gerektiğini kaydetti. 
Okunma Sayısı: 1107
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • burak

    21.9.2014 13:54:00

    Evet gerekirse(menfaatleriniz için her yasayı) degistirirsiniz.

  • Yusuf Avcıbaşı

    21.9.2014 09:09:00

    Din dersi seçmeli olabilir. Ancak din dersini seçen vatandaşa din, laikliğe veya kapitalizme veya sosyalizme veya nasyonalizme uydurulmadan tam olarak öğretilsin. Cenab-ı Allah’ın dini neyse o öğretilsin. Camiye din dersi almaya gelen vatandaşa da din öğretilsin. Diyanet teşkilatı, camilerde din öğretilecek, camiler açık tutulacak diye mevzuat ilan ediyor, din görevlilerinin bir çoğu bu talimatı uygulamıyor. Diyanet, lütfen kendi görevlilerini teftiş etsin. Kaytaranları(görevden sıvışanları) cezalandırsın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı