"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

45 bin Suriyeli daha Türkiye’de

21 Eylül 2014, Pazar
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Suriye’den şu an itibariyle 8 ayrı giriş noktasından, 45 bin Suriyeli Kürt kardeşimiz Türkiye topraklarına girmiştir” dedi.
30 bin Yezidi Türkiye’de
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  gelenlerin kimlikleri konusunda Yezidilerin durumunun zaman zaman istismar edildiğini belirterek, Kuzey Irak’ta yaklaşık 380 bin Yezidi’nin göçmen durumuna düştüğünü anlattı. Kurtulmuş, “Şu an itibariyle 30 bin civarında Yezidi
Türkiye sınırının içinde misafir edilmektedir, ağırlanmaktadır. Onlara da hiçbir şekilde kimlikleri, etnik yapıları, dinî inançları sorulmamıştır, sorulmayacaktır. Her kim yardım isterse elimizden geldiği kadar yapacağız. Türkiye bütün bu yardımları koordine edecek” dedi.

45 bin Suriyeli daha giriş yaptı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “8 ayrı giriş noktasında 45 bin Kürt kardeşimiz Türk topraklarına girmiştir” dedi. Kurtulmuş, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde  66 sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Kurtulmuş, Suriye’nin Kobani bölgesinden gelen göçmenler meselesine değinerek, hareketliliğin dün başladığını, önceki akşam bakanlar ve AFAD başkanıyla gerekli görüşmeler yaptıklarını söyledi. IŞİD’in Suriyelilerin can güvenliğini tehlikeye atacağı için kapıların açıldığını aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti: “4 bin 500 civarında insan giriş yaptı. Şu an itibariyle bu bölgeden 30 kilometrelik alanda, Akçakale ile Kobani’nin karşısındaki Mürşit Pınar bölgesi arasındaki 30 kilometrede, 8 ayrı giriş noktasında şu an itibariyle 45 bin Kürt kardeşimiz Türk topraklarına girmiştir. Bunların tamamı kontrollü bir şekilde içeriye alınarak bu kardeşlerimizin bir kısmının kendi akrabalarının yanında ikametleri, bir kısmının bölge okulları ve devlet tesislerinde ikametleri, bir kısmıyla ilgili de çadırlarda barınmaları sağlanmıştır.”

4 milyar dolar yardım

Numan Kurtulmuş, AFAD’ın 2013’te Suriyeli göçmenlere yaptığı yardımın 2,3 milyar lira olduğunu, bu BM standardıyla kıyaslandığında, yemeleri, içmeleri, sivil toplumun destekleri de eklendiğinde Türkiye’nin Suriyeli göçmenlere yardımının 4 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydetti.
Okunma Sayısı: 729
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı