"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soma’da şimdi de termik santral krizi

21 Eylül 2014, Pazar
Manisa′nın Soma ilçesinde, 153 milyon ton kömür üretimi karşılığında yapılacak termik santral sebebiyle kamulaştırılan alan içerisinde kalan zeytinliklerin kesilmesine tepkiler sürüyor.
Manisa Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Menderes Hırçıner, komisyon üyeleriyle birlikte zeytin kıyımının yapıldığı Yırca′yı ziyaret ederek vatandaşlara destek oldu. Hırçıner, üyeler Hasan Namak ve Seyran Çelik ile birlikte zeytin nöbeti tutan köylülerle biraraya geldi. Hırçıner, Zeytinciliğin Islahı Kanunu uyarınca zeytinlik alanların en az 100 km. yakınında, zeytinlerin gelişimini olumsuz etkileyecek herhangi bir tesis yapılmasının mümkün olmadığını dile getirerek, “Yapılmak istenen bu kamulaştırma işlemine, maden ocağı tesisinin çevreye ve toplumumuza bir yarar sağlanamayacağını, yol yakınken geri dönülmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Burada insanlar mağdur. Bir an önce yargıdan bir çözüm bekliyorlar. Süre geçirilmeden, süratle mahkemelerden bu hususla ilgili karar verilmesini bekliyoruz” dedi.
Okunma Sayısı: 644
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı