"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Minaresiyle yaşayan cami

21 Eylül 2014, Pazar
SADECE MİNARESİ AYAKTA KALAN ŞEYH ŞÜCEADDİN CAMİİ’NİN FOTOĞRAFLARI ARANIYOR. CAMİ ASLINA UYGUN BİR ŞEKİLDE YENİDEN YAPILACAK.
Günümüzde sadece minaresi ayakta kalan Şeyh Şüceaddin Camii, aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tabakhane Caddesi’ndeki caminin bulunduğu alanın kamulaştırma işleminin tamamlandığını söyledi. Cami arazisinin mülkiyetinin, kamulaştırma sonrasında Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devredildiğini belirten Şahin, şunları kaydetti: “Göreve ilk geldiğim günlerde bölgeyi gezdiğimde çok hoş bir manzarayla karşılaşmadım ve hemen buranın ihyası için çalışmalara başladık. Şeyh Şüceaddin Karamani’nin mezarının da bulunduğu yere, Bulgaristan’ın Şumnu şehrindeki bir camide gördüğüm şadırvanın aynısından türbe yapacağız.” Caminin fotoğraflarının arandığını vurgulayan Şahin, “Cami aslına uygun olarak projelendirilecek” diye konuştu. 


ŞEYH ŞÜCEADDİN CAMİİ

TarihÎ kaynaklara göre, Tunca Nehri boyunda II. Murad zamanında yaptırılan mescit ve zaviye olarak inşa edilen yapı, Kanunî Sultan Süleyman döneminde mescid camiye dönüştürüldü. Zamanla yıkılan ve geriye minaresi kalan cami bahçesinde, Şeyh Şüceaddin Karamani’nin kabri de bulunuyor. 
Okunma Sayısı: 545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı