"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sabra ve Şatilla unutulmayacak

21 Eylül 2014, Pazar
32 YIL ÖNCE SABRA VE ŞATİLLA FİLİSTİN MÜLTECİ KAMPINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN KATLİÂMDA VEFAT EDENLER İÇİN LÜBNAN’IN BAŞŞEHRİ BEYRUT’TA GÖSTERİ DÜZENLENDİ.
Lübnan’da, Eylül 1982’de meydana gelen Şabra ve Şatilla katliâmının hatırasına gösteri düzenlendi. Başşehir Beyrut’ta 16 Eylül 1982 tarihinde İsrail yanlısı aşırı sağcı Hıristiyan Falanjist milislerin Sabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kamplarını basması sonucu 3 binden fazla kişinin öldüğü katliâm hatırasına eylemler düzenlendi. Filistinli, Lübnanlı ve İtalyan aktivistlerin katıldığı eylemde göstericiler, mülteci kampındaki katliâm sırasında vefat edenlerin gömüldüğü toplu mezara doğru yürüyüş düzenledi. Ellerinde ölenlerin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, “İsrail ve işbirlikçilerinin katliâmı”, “Sabra ve Şatilla’yı unutmayacağız” yazılı pankartlar açtı.

SUÇLULAR YARGILANMALI

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Siyasî Büro Üyesi Ali Faysal, gösteride yaptığı konuşmada, katliâm suçlularının yargılanması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Faysal, “Bugün buraya, ‘unutmayacağız, affetmeyeceğiz, Siyonistlerin ve onların işbirlikçi suçlularının yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz’ demek için geldik” diye konuştu. İsrail yanlısı aşırı sağcı Hıristiyan Falanjist milislerin 16 Eylül 1982’de, Beyrut’taki Sabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kampını basması sonucu çocuklar dahil 3 binden fazla kişi ölmüştü. Katliâmda eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un azmettirici olduğu iddia edilmiş, İsrail Meclis Araştırma Komisyonu Şaron’u katliâmdan dolaylı olarak sorumlu bulmuştu.

AZMETTİRİCİ ARİEL ŞARON’DU
İsrail yanlısı aşırı sağcı milislerin 16 Eylül 1982’de, Beyrut’taki Şabra ve Şatilla adındaki Filistin mülteci kampını basması sonucu çocuklar da dahil 3 binden fazla kişi ölmüştü. Katliâmla ilgili olarak eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron suçlanmıştı.
Okunma Sayısı: 721
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı