"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni göç DALGASI

22 Eylül 2014, Pazartesi
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, son 24 saat içinde IŞİD saldırılarından kaçan 70 bin Suriyelinin Türkiye’ye sığındığını açıkladı.
Kobani’den kaçanlar Türkiye’de
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Cuma gününden bu yana Suriye’nin kuzeyindeki Kobani bölgesinden 70 bin kişinin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Türkiye’ye giriş yaptığını belirtti. BM açıklamasında, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için iki yeni kamp alanı oluşturduğu bilgisi de verildi.
 
YÜZBİNLERCE KİŞİ DAHA GELEBİLİR
Gelecek günlerde 100 binlerce Suriyelinin daha Türkiye’ye giriş yapabileceği ihtimaline dikkat çekilen açıklamada Türkiye ve BMMYK’nın bu yönde hazırlık yaptığı kaydedildi. BMMYK, yaptığı açıklamada Türkiye’nin IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelileri kabul etmesini takdirle karşıladıklarını kaydetmişti.  
 
Yeni göç dalgası başladı
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), son 24 saat içinde  (IŞİD) örgütü saldırılarından kaçan 70 bin Suriyelinin Türkiye’ye sığındığını açıkladı. BMMYK, Cuma gününden bu yana Suriye’nin kuzeyindeki Kobani bölgesinden 70 bin kişinin Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden Türkiye’ye giriş yaptığını belirtti.
     
Sayı artabilir
Gelecek günlerde 100 binlerce Suriyelinin daha Türkiye’ye giriş yapabileceği ihtimaline dikkat çekilen açıklamada Türkiye ve BMMYK’nın bu yönde hazırlık yaptığı kaydedildi. BMMYK, cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye’nin IŞİD saldırılarından kaçan Suriyelileri kabul etmesini takdirle karşıladıklarını kaydetmişti. Açıklamada, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için iki yeni kamp alanı oluşturduğu bilgisi de verilmişti. 
 
Sınır hattı karıştı
IŞİD ile PYD arasında çıkan çatışmaların şiddetini artırması üzerine bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Mahallesi’nden Türkiye tarafına alınıyor. Türkiye tarafından geçişleri izleyenlerin sınır hattına yaklaşması üzerine güvenlik güçleri, bu kişileri uzaklaşmaları için uyardı. Gruptakilerin, taşla karşılık vermesi üzerine jandarma ekipleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Fırat Haber Ajansı’nın verdiği bilgile göre ise, Mürşit Pınar Sınır Kapısı’nda bekleyenlere müdahale edilmesi üzerine HDP’li milletvekilleri askerin geri çekilmesini istedi. Asker ve polislerin milletvekillerinin taleplerini yerine getirmemesi üzerine HDP’li 4 milletvekili sınır tellerinin altında oturma eylemi başlattı. Öte yandan HDP milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel ve Kemal Aktaş, IŞİD’e kaşı BM ve uluslararası güçlerin Kürtlere silah yardımını sağlamak amacıyla açlık grevi yapmak için İsviçre’ye gitti.
Okunma Sayısı: 772
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı