"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İbrahim Güçlü: Derin PKK diye birşey yok

22 Eylül 2014, Pazartesi
Kürt siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, hükümetin, kendi politikalarını geçerli kılmak için PKK’yı ‘Ayrılıkçı PKK’lılar’ ve ‘Derin PKK’ şeklinde ayrıma tabi tutmasının tam anlamıyla bir akıl tutulması olduğunu söyledi.n Güçlü’ye göre; “Kemalist güçlerden uzaklaşarak hükümetin adamı olan Öcalan’ın silâhsızlanmayı istediği, Kandil’dekilerin istemediği” ya da “Öcalan ve PKK’nın hâkim yönetiminin istediği, hükümetin yeni literatürüyle ayrılıkçı PKK’lıların ve ‘derin PKK’nın istemediği” gibi görüşler, hayali(dir) ve gerçekçi görüşler değil.
“Derin PKK” diye bir şey yok
 
Siyasetçi ve yazar İbrahim Güçlü, hükümetin, kendi politikalarını geçerli kılmak, asıl çözümden uzak durmak için PKK’yı ‘Ayrılıkçı PKK’lılar’ ve ‘Derin PKK’ şeklinde ayrıma tabi tutmasının tam anlamıyla bir akıl tutulması olduğunu söyledi. Çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Güçlü, AKP hükümetine göre çözüm süreci sonuna yaklaşıldığını ve sürecin iki boyutu olduğunu ifade etti. Güçlü, “Çözüm sürecinin PKK’ya ait boyutu, PKK’nın silâhsızlandırılması, PKK’lıların, başka bir deyimle Apocuların sivil ve demokratik siyasete katılımının sağlanması. Sosyal boyutta da Apocuların rehabilite edilmesi, toplumla entegrasyonunun sağlanması. Kürtlere ait boyut ise Kürtlerin bireysel ve kollektif haklarına dair boyuttur, Kürtlerin bireysel ve kollektif haklarının teslim edilmesidir” diye konuştu.

“PKK SİLÂHLI ELEMANLARINI ARTIRDI”

Çözüm sürecinin, PKK boyutuyla ilgili hükümet planının başarısız olduğunun çoktan ortaya çıktığını belirten Güçlü, şöyle devam etti: “PKK’nın silâh bırakması söz konusu değil. PKK’nın yapısal özellikleri, amaçları, varlık koşulunun silah olması, PKK’nın ilişkili bulunduğu bölge devletlerinin çıkarlarının PKK’nın silâh bırakmasına izin vermeyeceği, biliniyordu. PKK silah bırakmadığı gibi silâhlı elemanlarını arttırdı. Kendisini değişik alanlarda daha da tahkim etti. Bütün bu gelişmelerden, Kemalist güçlerden uzaklaşarak hükümetin adamı olan Öcalan’ın silâhsızlanmayı istediği, Kandil’dekilerin istemediği ya da Öcalan ve PKK’nın hâkim yönetiminin istediği, hükümetin yeni literatürüyle ayrılıkçı PKK’lıların ve ‘derin PKK’nın istemediği gibi görüşler, hayali ve gerçekçi görüşler değildir. Öcalan, Kandil, tümüyle PKK ve tüm Apocular silâh bırakmaktan yana değiller.”

Okunma Sayısı: 1051
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı