"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bosnalı ilk hacı adayları yola çıktı

22 Eylül 2014, Pazartesi
Bosna Hersek’in Banya Luka, Bihaç ve Saraybosna şehirlerinden gelen ilk hacı kafilesi, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan mukaddes topraklara hareket etti.
Bosnalı ilk hacı adayları yola çıktı
Bosna Hersek’in Banya Luka, Bihaç ve Saraybosna şehirlerinden gelen ilk hacı kafilesi, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’ndan mukaddes topraklara hareket etti. Hacı adaylarını İslâm Birliği (Diyanet İşleri) yetkilileri ve yakınları yolcu etti. Hacı adayları yola çıkmadan önce başşehir Saraybosna’daki Kral Fahd Camii’nde bir araya geldi, topluca namaz kılıp, hac duası etti. Kral Fahd Camii’nde kılınan namaza Bosna Hersek Reis-ul Uleması Husein Kavazoviç ve Suudi Arabistan’ın Saraybosna Büyükelçisi Eid bin Mohammed Al-Thaqafi de katıldı. Kavazoviç, burada yaptığı konuşmada, hacı adaylarının mukaddes topraklara doğru yola çıkarak dahi ibadet ettiğini belirterek “Hac bizim dinimizin temelidir. Hac, ibadetlerimizin tacıdır” ifadesini kullandı. Bosna Hersek’ten bu yıl bin 225’i İslâm Birliği 186’sı özel tur şirketleriyle olmak üzere bin 411 hacı adayı mukaddes topraklara gidecek. Saraybosna’dan hacı adaylarının mukaddes topraklara gidişi 3 gün boyunca sürecek Bosna Hersekli hacı adayları, ibadetlerini tamamladıktan sonra, 8-11 Ekim’de dönecek.
Okunma Sayısı: 664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı