"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e

22 Eylül 2014, Pazartesi
Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor.
Dünyanın 3. büyük camisi Cezayir’e
Alman mimar Jürgen Engel Cezayir’de, mukaddes şehirler Mekke ve Medine’de bulunan camilerden sonra dünyanın üçüncü büyük camisi olacak ‘Djamaâ el Djazair’in (Cezayir Büyük Cami) projesini tasarlıyor. 2017 yılında açılacak olan camide 30 binden fazla insan bir arada ibadet edebilecek. Caminin minaresi, 265 metre yüksekliği ile Afrika kıt’asındaki en yüksek yapı olacak. Sadece bir ibadethane olmayacak cami kulliyesinde üniversite binaları, kafeler ve çocuk yuvaları da bulunacak. Bu özellikleriyle külliyenin şehrin önemli buluşma noktalarından biri olması amaçlanıyor. 200 bin kişiyi misafir edebilecek bu modern kompleksin, 6 milyon nüfuslu Cezayir metropolünü biraz rahatlatması planlanıyor.
 
Zübeyir Çakır / Almanya
Okunma Sayısı: 1934
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı