"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternet trolleri psikopat

22 Eylül 2014, Pazartesi
Kanadalı bilim insanlarının internet kullanıcıları üzerinde yaptığı araştırmanın sonucuna göre internet trollerinin makyavelizm, narsizm, psikopati ve sadizm gibi psikiyatrik hastalıklarda görülen davranış bozukluklarına sahip oldukları ortaya çıktı.
Kanadalı bilim insanları: İnternet trolleri psikopat
Kanadalı bilim insanlarının internet kullanıcıları üzerinde yaptığı araştırmanın sonucuna göre internet trollerinin makyavelizm, narsizm, psikopati ve sadizm gibi psikiyatrik hastalıklarda görülen davranış bozukluklarına sahip oldukları ortaya çıktı. Digital olarak yayınlanan ve insan davranışları konusunda dünya genelinde saygın profesörlerin çalışmalarının yer aldığı Kişilik ve Bireysel Farklılıklar dergisinin son sayısında 1200 gönüllü internet kullanıcısı üzerinde yapılan araştırmanın sonucunun yer aldığı bir makale yayınlandı. Araştırma sonuçlarına göre, trollüğü ‘en sevilen internet aktivitesi’ olarak görenlerin birçoğunda önemli derecede davranış bozukluğuna rastlandı. Söz konusu davranış bozukluklarını ‘kişiliğin kara dörtlüsü’ (Dark Tetrad) olarak adlandıran akademisyenler bunları, narsizm, makyavelizm, psikopati ve olarak sıralandırdı. Makaleye göre internet trolleri, karşısındakini mutsuz etmekten zevk alıyor. Özellikle Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinde sıkça karşılaşılan internet trolleri, herhangi bir konuda yapılan tartışmaları sabote etmek veya kasıtlı olarak farklı alanlara çekmeye çalışmakla biliniyor.
Okunma Sayısı: 920
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı