"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BALIKÇILAR ERKEN HAMSİ AVINDAN ŞİKâYETÇİ

22 Eylül 2014, Pazartesi
Denizlerde 1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından az miktarda avlanan balık dolayısıyla hayal kırıklığına uğrayan Karadenizli balıkçılar, umutlarını bağladıkları hamsinin erken avlanmasından şikâyetçi.
Balıkçılar erken hamsi avından şikâyetçi
Denizlerde 1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından az miktarda avlanan balık dolayısıyla hayal kırıklığına uğrayan Karadenizli balıkçılar, umutlarını bağladıkları hamsinin erken avlanmasından şikâyetçi. Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, “Artık maalesef hamsi geçmiş yıllarını aratır duruma geldi” dedi. Türkiye’de hamsi avının başlangıç tarihiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Aydemir, şöyle konuştu: “Bizim babalarımız, dedelerimiz 1 Kasım’dan önce asla hamsi avlamazlardı. Hem de onların zamanında böyle denetim yapan ne bir Sahil Güvenlik ne de bir başka kurum vardı. Sevinçle bayrak çekerek denize açılırlardı, ama maalesef şimdi profesyonel teknelere hamsi yetiştiremez hale geldik. Zaman zaman bu konuda toplantılarımız oluyor. Meselâ Bodrum’da Mayıs ayında yapılan toplantıda gündeme geldi. 1 Kasım tarihi orada tartışılarak gündem maddesi haline gelmişti. Zannediyorum bu yıla yetişmedi ama gelecek yıl söz konusu uygulama yapılabilir.”
Okunma Sayısı: 710
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı