"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

e-oyunda dünya 3.’süyüz

22 Eylül 2014, Pazartesi
Türkiye’deki internet kullanıcılarının 22,5 milyonunun internette oyun oynadığı, yıllık ortalama 400-500 milyon doların internette oyun için harcandığı tahmin ediliyor. Bu rakamlar, Türkiye’nin e-oyunda dünya 3.’üncülüğüne işaret ediyor.
e-oyun’da dünya üçüncüsüyüz
Küresel araştırma şirketi Newzoo’nun geçen yılki verilerine göre, Türkiye’de yıllık ortalama 400–500 milyon doların internette oyun için harcandığı tahmin ediliyor. İstanbul, 27–28 Eylül’de dünya çapındaki ilk “uluslararası e-oyun şampiyonası” Point Blank International Championship’e (PBIC 2014) ev sahipliği yapacak. E-oyun alanında hizmet veren Nfinity Games’in araştırma şirketi Newzoo’nun geçen yılki verilerine dayanarak açıkladığı rakamlara göre, Türkiye’de yaşları 16 ile 50 arasında değişen 30 milyon 300 bin aktif internet kullanıcısı bulunuyor. Bunlardan 22 milyon 500 bini aktif olarak internette oyun oynuyor. E-oyunlar için günde 39 milyon saat harcanırken, Türkiye bu rakamlarla dünya oyun pazarının üçüncü sırasında yer alıyor. Türkiye’de yıllık ortalama 400–500 milyon doların internette oyun için harcandığı tahmin ediliyor. 
Okunma Sayısı: 638
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı