"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çözüm değil, sorun üretiliyor

22 Eylül 2014, Pazartesi
Aktif Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Salih Süren, 2014-2015 eğitim öğretim yılına da sorunlarla başlandığını belirterek, “Sorunları çözmesi gerekenler, icraatlarıyla yeni sorunlar üretmeye devam ediyorlar” dedi.

Aktif Eğitim-Sen Amasya Temsilcisi Salih Süren, 2014-2015 eğitim öğretim yılına öğrencilerin, ailelerinin ve öğretmenlerin çok ciddî sorunlarla başladığını söyledi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Süren, “Öğrencilerin, devlete, millete ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi için eğitim sisteminde ki sorunları çözmesi gerekenler, icraatlarıyla yeni sorunlar üretmeye de maalesef devam ediyorlar.” dedi.

Eğitim süreci iyi planlanmalı

Eğitim sistemini, veli ve öğrencileri rahatlatacağı vaadiyle oluşturulan Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi bütün süreçlerinde yapılan hatalar dolayısıyla sisteminin kamuoyunu tedirgin etmeye devam ettiğini vurgulayan Süren, “Okullar açılmadan önce öğrenci okullarının belirlenmesi ve kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekir. Okullarımızın ihtiyacı olan yönetici ve öğretmenlerimizin eğitim-öğretim başlamadan önce görevlerinin başında olması, eğitim ortamlarının eğitim içerikleri ve fizikî yapı açısından faaliyete hazır hale getirilmesi olmazsa olmaz ön hazırlıklardandır. Saydığımız bu temel hususları sağlıklı bir eğitim sezonu için yapılması gereken zorunlu hazırlıklar olarak kabul edersek, eğitim sistemimizin 2014-2105 öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini söyleyebiliriz.” diye konuştu.

Siyaset üstü çözümler gerekli

Eğitimi millî bir mesele olarak ele alıp siyaset üstü değerlendirmedikçe eğitimin sorunlarını çözülemeyeceğini ifade eden Süren, “Eğitimle ilgili temel kararları, “ben yaptım oldu” mantığıyla almak yerine eğitim çalışanları başta olmak üzere tüm paydaşlar, meslek kuruluşları, akademik dünya ve kamuoyu ile paylaşıp toplumsal mutabakatla almadıkça eğitimin sorunlarını çözemezsiniz. Tayin ve terfilerde siyasî, sendikal referanslar yerine sadece ve sadece ehliyet ve liyakati esas almadıkça eğitimin sorunlarını çözemezsiniz.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı