"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yönetmelik değişmedikçe başörtüsü sorunu bitmez

22 Eylül 2014, Pazartesi
Mazlumder Sakarya Şube Başkanı Avukat Nurullah Fatih Şentürk, bazı illerde ilköğretim okullarına başörtülü öğrencilerin alınmadığını belirterek, bu sorunun ortadan kaldırılması için yönetmelik değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.

Şentürk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta itibariyle başlayan eğitim yılında ilköğretim okullarında öğrencilerin başörtüsü sorunu yaşadığını kaydeden Şenetürk, bu konuda MAZLUMDER şubelerine şikayetler geldiğini vurguladı. Şentürk, “Bazı eğitim kurumlarında idarecilerin veya öğretmenlerin başörtülü gelen öğrencileri derslere almak istemedikleri, bu yönde onları zorladıkları ve başörtülü derslere girmekten caydırmaya çalıştıkları yönde şikâyetler geliyor. Bununla ilgili olarak ta artık bu sorunun halledilmiş olması gerekirdi. Bir yönetmelik değişikliği yapılarak başörtüsündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 687
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı