"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İran-Suud diyaloğu

23 Eylül 2014, Salı
İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları New York’ta bir araya geldi. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, “İran devleti komşularıyla işbirliği ve dostluk ilişkilerini güçlendirme kararlılığındadır. Bugün ortak tehditler ve fırsatlarla karşı karşıyayız” derken, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Saud el Faysal, “İran büyük bir millet ve medeniyettir. İki ülkenin işbirliği İslamın menfaatine olacaktır” diye konuştu.

New York’ta İran-Suud diyaloğu

İran ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının New York’ta bir araya geldikleri bildirildi. İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal New York’ta bir araya geldi. Açıklamada, “bölgedeki gelişmeler ve ikili ilişkilerin arttırılması hakkında fikir alış verişinde bulunan bakanlar, İslam ve Müslümanları karalama hedefiyle yapılan çalışmaların yoğunluk kazandığı bu dönemde dünya Müslümanlarının her zamankinden daha sıkı ilişkiler içerisinde olması gerekliliğini vurguladılar” ifadelerine yer verildi. “Son dönemde bölgede yaşanan olayların gerisinde Müslümanlar arasında ayrılık ve düşmanlığı körükleme hedefi olduğunu, aşırılık zehirinin etkisiz hale getirilmesi gerektiğini” belirten Zarif, “İran devleti komşularıyla işbirliği ve dostluk ilişkilerini güçlendirme kararlılığındadır. Bugün ortak tehditler ve fırsatlarla karşı karşıyayız. Geçmiş sorunların çözümünde ve geleceğe bakmakta tüm bölge için fayda vardır” dedi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinerek, “İran büyük bir millet ve medeniyettir. İki ülkenin işbirliği İslam’ın menfaatine olacaktır” diye konuştu. Faysal, Mayıs ayında İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i ülkesine davet etmiş ancak Zarif’in yoğun programı sebebiyle görüşme gerçekleşmemişti. İki ülke ilişkilerinin Bahreyn krizi dolayısıyla gerilmesinin ardından bakanların Suriye, Irak ve Lübnan’daki dengeler ile IŞİD sorunu ve Yemen’deki Husi krizi gibi konuları gündeme aldıkları değerlendirilmesi yapılıyor.

Okunma Sayısı: 675
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı