"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kurbanlıklar için pazarlıklar başladı

23 Eylül 2014, Salı
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvanlar da pazardaki yerini almaya başladı. Kurban fiyatlarında yüzde 17 civarında artış beklenirken, kurbanlık satıcıları fiyatları arttırmadıklarını belirtiyor.
Kurbanlıklar için pazarlıklar başladı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvanlar da pazardaki yerini aldı. İlde büyükbaş kurbanlık fiyatı 3 ile 7 bin lira arasında iken küçükbaş kurbanlıklar 450 ile 650 lira arasında işlem görüyor. Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda kurdukları çadırda kurbanlıklarını yerleştiren besiciler, kurban almak için pazara gelen vatandaşlarla kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Besiciler, kurbanlık fiyatlarında önceki yıllara göre fazla bir değişiklik olmadığını, kurban satışının kasap kesim fiyatı ile aynı olduğunu ifade ediyor. Cevdet Ortak isimli besici, kurbanlık fiyatı geçen yılla aynı, herhangi bir değişiklik yok. Kurban alacak vatandaşlarımız, yanında anlayan biriyle pazara gelirse sıkıntı olmaz. Çünkü kurbandan anlayan vatandaş hayvanın değerini daha iyi bildiği için pazarlıklarımız da daha kolay oluyor.” diye konuştu. Kurban alan Ahmet Karakaş da her yıl aynı besiciden kurban aldığını belirterek, “6 bin 500 liraya kurban aldım. 6 kişi keseceğiz. Kurban fiyatları geçen yılla aynı pek bir değişiklik yok.” şeklinde konuştu. Yozgat /cihan
 
Kurbanlık sevkıyatı hızlandı
Türkiye’nin hayvancılık bakımından önemli merkezlerinden birisi olan Ardahan’dan farklı illere yönelik kurbanlık sevkıyatı sürüyor.
Ardahan Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mesut Şimşek ise bugüne kadar 70 bin büyükbaş hayvanın il dışına sevk edildiğini ifade etti. Bayrama kadar yaklaşık 120 bin hayvanın sevk edilmesini beklediklerini anlatan Şimşek, “Tahminlerimiz sevkıyatın 120 bini bulması. Bunun yaklaşık 70 veya 80 bini büyükbaş, 30-40 bini ise küçük baş olur. Kentte 370 bin civarında büyükbaş, 70 bin civarında ise küçükbaş hayvanımız mevcut. İlerleyen zamanlarda bunun ne kadarının normal, ne kadarının da kurbanlık olarak çıktığı netleşir. Bugün itibarıyla yaklaşık 2 bin hayvan sevk için sıra bekliyor” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı