"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Somalı madenciler hırs kurbanı

23 Eylül 2014, Salı
Soma’da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili bilirkişi raporu, olaydan yaklaşık 4.5 ay geçtikten sonra savcılığa teslim edildi. Raporda, Türkiye Kömür İşletmeleri ile TKİ İşletme Dairesi Başkanı aslî kusurlu bulunurken, işçilerin daha fazla üretime zorlandığı, aylar ve yıllar bazında programlanandan 2-2.5 kat fazla üretim yapıldığı vurgulandı.

Facia önlenebilirmiş

Soma′da 13 Mayıs 2014 tarihinde medyana gelen maden faciayla ilgili bilirkişi raporu, olaydan yaklaşık 4,5 ay geçtikten sonra savcılığa teslim edildi. Bilirkişi raporunda, facianın önlenebileceği belirtildi, Türkiye Kömür İşletmeleri ile TKİ İşletme Dairesi Başkanı aslî kusurlu bulundu. 126 sayfalık raporda, işçilerin daha fazla üretime zorlandığı, aylar ve yıllar bazında programlanandan 2-2,5 kat fazla üretim yapıldığı vurgulandı. 2013 yılında 1,5 milyon ton üretim planlandığı ancak fiili üretimin 3 milyon 566 bin 456 ton olduğu belirtildi. Bilirkişi heyetine göre faciada sorumlular şunlar: "İşveren  Genel Müdür, İşletme müdürü, işletme müdür yardımcısı, Ocak nezaretçisi, Teknik nezaretçi, Teknik nezaretçi."

Okunma Sayısı: 694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı