"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Papa: Tek bir Yaratıcı var

23 Eylül 2014, Salı
Papa Franciscus, “Din bize tek bir Yaratıcı tarafından yaratıldığımızı anlatıyor ki bunu bildiğimiz takdirde, hepimizin kardeş olduğunu biliriz” dedi.
Din, şiddet değil barış kaynağıdır
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa ülkeleri turu kapsamında ziyaret ettiği Arnavutluk’un başşehri Tiran’dan ayrıldı. Papa Franciscus, Rahibe Teresa Meydanı’nda düzenlediği ayinin ardından, Katolik Üniversitesinde, Arnavutluk’taki dini toplulukların liderleri, Kosova ve Karadağ’daki Katolik kiliselerinin piskoposları ile bir araya geldi. Toplantıya, Arnavutluk Diyanet Başkanı Skender Bruçay, Otosefal Ortodoks Kilisesi lideri Anastas Yanullatos, Bektaşilik Dünya Merkezi lideri Edmond Brahimay ve çok sayıda dini temsilci katıldı. Papa Franciscus, burada yaptığı konuşmada, gerçek dinin barış kaynağı olduğunu söyledi. Kimsenin Tanrı’nın adını kullanarak şiddet uygulamaması gerektiğini belirten Papa Franciscus, “Din bize tek bir Yaratıcı tarafından yaratıldığımızı anlatıyor ki bunu bildiğimiz takdirde, hepimizin kardeş olduğunu biliriz. Bu anlayış da dini özgürlük de hoşgörünün yokluğunu kabul etmez ve yapıcı bir diyaloğu destekler. Gerçek din barış kaynağıdır, şiddet kaynağı değil. Kimse Tanrı’nın adını kullanarak şiddet uygulayamaz” diye konuştu. Daha sonra San Paul Katedrali’ni ziyaret eden Papa Franciscus, burada yaklaşık 800 kişi ile akşam ayini gerçekleştirdi. Papa Franciscus, Fushe-Kruya şehrine bağlı Bubq köyündeki Betania Çocuk Merkezi’ni de ziyaret ederek, burada kalan yetim çocuklarla görüştü.
Okunma Sayısı: 1091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf Avcıbaşı

    23.9.2014 21:19:00

    Papa, Allah(C.C.)hazretlerinin kaç ismini biliyor ve iman ediyor? Yaratıcılık sıfatını bilmesi tabii iyi bir şey fakat yeterli değil.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı