"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Anlaşmaya rağmen Yemen hâlâ gergin

23 Eylül 2014, Salı
Yemen’de Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarının, Cumhurbaşkanı Danışmanı Ali Muhsin el-Ahmar’ın başşehir Sana’daki evlerine baskın düzenlediği bildirildi.
 Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husi militanları Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin Savunma ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Danışmanı Ahmar’ın Sana’nın güneyindeki Es-Safiye ve Hade mahallelerinde bulunan 2 evine baskın düzenledi. Militanların, baskınlarda evlerdeki eşyayı yağmaladığı belirtildi. Husi Hareketi önde gelenlerinden Ali İmad da sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Halk komiteleri (Husiler) Cumhurbaşkanı Savunma ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Müsteşarı’nın Sana’daki evlerini ele geçirdi” ifadeleriyle olayı doğruladı. Bir süredir Sana’da ordu birlikleriyle çatışan Husiler ile yönetim arasında önceki gün anlaşma imzalanmıştı. Buna göre “3 gün içinde yeni hükümet kurulması, Cumhurbaşkanı Hadi’nin hiçbir siyasi partiye üye olmayan birine başbakanlık görevi vermesi, petrol ürünlerine getirilen zammın düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığına, Güney Hareketi ve Husilerden birer yardımcı (müsteşar) atanması ve Husilerin başkent Sana’da kurduğu protesto çadırlarının kaldırılması” maddeleri yer alıyor.
Okunma Sayısı: 355
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı