"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yangınların yüzde 65’i elektrik tesisatından

23 Eylül 2014, Salı
Yangınlarda yaşanan can kayıplarının en büyük sebebi ise duman ve zehirli gazlar.
Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, ölümlerin yaklaşık yüzde 70‘ine duman zehirlenmesi neden olurken yüzde 60’ı ise yangının çıktığı mahalde değil başka bir mahalde gerçekleşitiğini söyledi. Ülkemizde son 10 yılda irili ufaklı yaklaşık 1 milyona yakın yangın meydana geldiğini söyleyen Kalay, “Bu yangınlarda yaklaşık 4 bin insanımız öldü ve 2 milyar TL’yi aşan maddî kayıplar yaşandı.” dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre yangınların yüzde 65’inin elektrik ve mekanik tesisatlardan kaynaklandığını hatırlatan Kalay, Hilti Pasif Yangın Durdurucuların ağırlıklı olarak yapılardaki elektrik ve mekanik geçişlerin yalıtılmasında kullanıldığını belirtti. Kalay, bu ürünlerin ayrıca duvar-tavan birleşimleri, dilatasyonlar ve giydirme cephe-döşeme birleşimleri gibi yangının yayılma riski olan bölgelerde de kullanıldığını ifade etti.  
Okunma Sayısı: 437
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı