"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

700 yıllık hamamın kapısına kilit

23 Eylül 2014, Salı
7 bin yıllık tarihi geçmişi ile UNESCO’ya aday şehir olan Mardin’de tarihi dokulara olan ilgisizlik sebebiyle birçok eski yapı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.
Tarihi şehirde birçok tarihi eser ve farklı medeniyetlere ait yapılar şu anda kaderine terk edilmiş durumda bırakıldı. Bunlardan biri de Ulu Cami Hamamı. 1312 tarihinde Artuklu Sultanı Melik Salih tarafından Ulu Cami’ye vakıf olarak yaptırdığı 700 yıllık tarihi Ulu Cami Hamamı kapısına kilit vuruldu. Her yıl bir milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği tarihi şehirde, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı kapatılan hamam vatandaşların ve turistlerin tepkisine sebep oldu. 
Okunma Sayısı: 326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı