"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gelibolu’dan şüheda fışkırıyor

25 Eylül 2014, Perşembe
Gelibolu Yarımadasında daha önce bilinmeyen bir şehitlik bulundu. Şehitliğin bulunduğu alanda inceleme yapan Vali Ahmet Çınar, “Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Toprağı sıksan şüheda fışkıracak’ ifadesi burada kendisini gösteriyor” dedi.
Gelibolu’dan şühedâ fışkırıyor

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda, Devlet Su İşleri (DSİ) 252’nci Şube Müdürlüğü ekiplerinin Alçıtepe mevkiindeki su iletim hattı çalışmalarında daha önce bilinmeyen bir şehitlik ortaya çıktı. Şehitliğin bulunduğu alanda inceleme yapan Vali Ahmet Çınar,  kazı sırasında insan kemikleri fark eden ekiplerin, Doğa Koruma ve Millî Parklar 3’üncü Bölge Müdürlüğü yetkililerine haber verdiğini söyledi.

BENZERLERİ ORTAYA ÇIKABİLİR
Bölgede çalışma yapıldığı bilgisini veren Çınar açıklamasında, “İncelemede, kemiklerin kıble yönünde bulunması, mezarların oluşturulma şekliyle Müslüman mezarlığı, dolasıyla şehitlik olduğu ortaya çıktı. Mehmet Âkif’in dediği gibi ‘Toprağı sıksan şüheda fışkıracak’ ifadesi burada kendisini gösteriyor. Tabiî belki bütün alanın kapsamlı olarak taranması gerekiyor. Buna benzer şehitliklerin ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. Bu konuda çok ciddî bilimsel çalışmalar, teknikler kullanılarak yapılıyor, ama bölge çok geniş ve tam olarak taranması bitmedi. Envanterimizde olmayan yeni bir şehitliğimiz ortaya çıkarıldı. Bu şehitliğimizi de kayda aldık. Burada yeniden teknik cihazlarla tarama yapılacak. Tesbit işlemleri tamamlandıktan sonra burası yeni bir şehitlik olarak düzenlenecek.” ifadelerine yer verdi. 
Okunma Sayısı: 754
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı