"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PAZARIN GÖZDESİ GEZER Ağırlığı 1 ton 300 kg, fiyatı 8 bin lira

25 Eylül 2014, Perşembe
Kurban Bayramı öncesinde, Kırklareli’nden İstanbul’a kurban sevkiyatı devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Havan Sağlığı Şube Müdürü Ülkü Çetinkaya, yaptığı açıklamada, besicilerin hayvanlarını daha kolay satmak amacıyla İstanbul pazarını tercih ettiklerini söyledi.

Kurbanlık pazarının gözdesi İstanbul

Kurban Bayramı öncesinde, Kırklareli’nden İstanbul’a kurban sevkiyatı devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Havan Sağlığı Şube Müdürü Ülkü Çetinkaya, yaptığı açıklamada, besicilerin hayvanlarını daha kolay satmak amacıyla İstanbul pazarını tercih ettiklerini söyledi. Şehir dışına çıkan kurbanlıkların bir daha geri getirilemeyeceğini belirten Çetinkaya, “İki günde yaklaşık 3 bin hayvan İstanbul pazarına götürüldü. Kırklareli, hastalıklardan ari bölge olduğu için şehir dışına çıkarılan hayvanlar bir daha geri getirilemez. Şehir dışından hayvan getiren besicilere idari para cezası uygulanacak” diye konuştu. Çetinkaya, hayvanları şehir dışına çıkarmak için kullanılan araçların da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde dezenfekte edilmek için ilaçlandığını dile getirdi. Besicilerden Köksal Tomul da küçükbaş hayvanlarını kamyonuyla İstanbul’a götürerek satacağını söyledi. Tomul, İstanbul piyasasının daha hareketli olduğunu, bu nedenle İstanbul’u tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

Şampiyon “Gezer”

Iğdır’da kurulan Kurbanlık Pazarı’nın en irisi olan 1 ton 300 kilogram ağırlığındaki “Gezer” isimli boğa, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kurban Bayramı’na 10 gün kala ülke genelindeki kurbanlık pazarlarında hareketlilikler yaşanıyor. Iğdır’da kurulan pazarda da kurbanlık sahipleri sabahın ilk ışıklarıyla kendilerine ayrılan yerde müşterilerini beklemeye başlıyor. Pazara gelen vatandaşların ilgi odağı ise 1 ton 300 kilogram ağırlığındaki “Gezer” isimle boğa oldu. İri yapısı dolayısıyla vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran boğa ile hatıra fotoğrafı çektirenler de oluyor. Boğanın kendisi kadar fiyatı da dikkat çekiyor. Sahibi tarafından 8 bin liraya satışa sunulan “Gezer” için henüz bu fiyatı verebilecek bir müşteri çıkmadı. 

Okunma Sayısı: 1169
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı