"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erzin’deki selin yaraları sarılıyor

27 Eylül 2014, Cumartesi
Hatay’ın Erzin ilçesinde meydana gelen ve 5 kişinin vefat ettiği sel sonrası yaralar sarılmaya çalışılıyor. Selde Suriyelilerin kaldığı pansiyon da zarar görmüştü.
Selin vurduğu Erzin’de yaralar sarılıyor
Hatay’ın Erzin ilçesinde meydana gelen sel felâketinin ardından dere yatağına kurulu ev ve pansiyonların sular altında kaldığı bölgede hasar tesbit çalışmaları başladı. Erzin merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Ilıcalar bölgesinde, sağanak yağış sele dönüşmüş, tatilcilerin ve Suriyelilerin kaldığı pansiyon ve lojmanlar sular altında kalmıştı. Selin büyük hasara yol açtığı Ilıcalarda, arama çalışmalarının sona ermesiyle birlikte hasar tesbit işlemleri başlatıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesine ait çok sayıda iş makinesi, Ilıcaya çıkan yolu düzeltme çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler ise kurdukları yardım çadırlarında sel bölgesinde mağdur olan vatandaşlara çay, çorba ve yemek servisi yardımında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye 250’ye yakın personel, 27 kepçe, 27 kamyon, 32 pikap, itfaiye araçları ve kanal açma araçları gönderildi.

En düşük zayiatla atlatmaya çalışıyoruz

Devletin bütün birimlerinin canla başla çalıştığına değinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Ilıcalarda ki tüm vatandaşlarımız tahliye edildi. Devletimizin tüm birimleri burada canla başla çalışıyoruz. Şu anda olay kontrol altına alınmış durumda. Çok büyük bir sel felâketi yaşadık. Ama bu sel felâketini en düşük zayiatla atlatmaya çalışıyoruz. Esas sorunları çözmek hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Devlet Su İşleri’nin görevidir. Herkes kendi üstüne düşeni yaparsa bu işin altından kalkarız.” diye konuştu.

Suriyeli aileler tahliye edildi
Bu arada sel baskını sırasında ılıcalardaki pansiyonlarda kalan 200’e yakın Suriyeli, yetkililer tarafından tahliye edildi. Erzin’in Leçe bölgesinde tarım işçilerinin barınması amacıyla yapılan konteyner kente yerleştirilen Suriyeliler için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yardım çadırı kuruldu. Bu çadırda Suriyeli ailelerin yemek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.
Okunma Sayısı: 740
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı