"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

40 yıl sonra ilk namaz

27 Eylül 2014, Cumartesi
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Baf bölgesinde bulunan Ebubekir Camii 1974’ten sonra ilk kez ziyarete açıldı. Caminin ziyarete açılmasıyla birlikte camide 40 yıl sonra ilk kez namaz kılındı. Namazı KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay kıldırdı.
40 yıl sonra ilk namaz
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Baf bölgesinde bulunan Ebubekir Camisi 1974’ten sonra ilk kez ziyarete açıldı. Caminin ziyarete açılmasıyla birlikte camide 40 yıl sonra ilk kez namaz kılındı. Osmanlı döneminde Sancak Ebubekir tarafından 1500’lü yılların sonralarında camiye çevrilen Ebubekir Camisi, 1974 yılında Rum ve Türk tarafında çıkan anlaşmazlıktan dolayı ibadete kapatılmıştı. Yapılan restorasyon ardından ziyarete açılan camide 40 yıl aradan sonra ilk kez namaz kılındı. Namazı KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay kıldırdı. Din İşleri Başkanı Atalay, namaz sonrası yaptığı açıklamada, Ortadoğu’da çatışmaların devam ettiği bir dönemde, iki dini liderin bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu kaydederek, farklı dinlerin bir arada yaşayabileceğini göstermek için çalıştıklarını belirtti.

Hrisostomos: Hedefimiz iki toplumu yakınlaştırmak
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Atalay’ın ziyaretinin, Kıbrıs Rum Yönetimi ve Kilisenin, Müslüman ibadet yerlerinin bakımını yaptırdığının görülmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti. En önemli hedeflerinin “iki toplumu yakınlaştırmak, cami ve kiliselerin bakımının yapılarak ibadete açılması çalışmalarının devam etmek” olduğunu ifade eden Hrisostomos, ibadet yerlerinin ne sadece Kıbrıslı Türklere ne de sadece Kıbrıslı Rumlara ait olduğunu, bütün adaya ait olduğunu vurguladı.
Okunma Sayısı: 963
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı