"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Fırtına çatıları uçurdu, yağmur barajları yükseltti

29 Eylül 2014, Pazartesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, il genelinde fırtına nedeniyle 67 ağacın devrildiğini, bazı binaların çatısının uçtuğunu, çok sayıda tabela ve reklam panosunun hasar gördüğünü bildirdi. Yağışta, barajların doluluk oranının yüzde 20’nin üzerine çıktığı belirtildi. Öte yandan Akçakoca’da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle denizde dalga boyu 5 metreyi aştı.
Fırtına ve sağnak yağış bütün yurdu etkiledi

İstanbul’da önceki gece geç  saatlerde etkili olan fırtına dolayısıyla 67 ağacın devrildiği, bazı binaların çatılarının uçtuğu çok sayıda tabelâ ve reklâm panolarının hasar gördüğü bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, hava tahmin raporlarına göre, şehirde iki gün önce saat 18.00’de başlayan şiddetli yağış ve fırtınanın etkisini kaybetmeye başladığı belirtildi. Aralıklarla devam eden yağmurda metrekareye 5 ile 115 kilogram aralığında yağış düştüğü ifade edilen açıklamada, “İstanbul’da kuvvetli yağış etkisini kaybedecek, ancak bölgesel yerel yağışların devam edeceği tahmin ediliyor” denildi.  Açıklamada, etkili yağışla yüzde 14’lere gerileyen barajlardaki su seviyesinin yüzde 20’nin üzerine çıktığı kaydedildi. Öte yandan  şiddeti artan rüzgâr dolayısıyla 67 ağacın devrildiği, bazı binaların çatısının uçtuğu, çok sayıda tabelâ ve reklâm panolarının hasar gördüğu vurgulandı. Şiddetli yağış dolayısıyla 26 su birikintisine İSKİ ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği aktarılan açıklamada, ekiplerin AKOM’dan koordine edildiği kaydedildi.

Marmara ve Ege’de havalar ısınacak
     
Marmara ve Ege bölgelerinde, Balkanlar’dan gelen yağışlı ve soğuk havanın etkisiyle mevsim normallerinin 13 dereceye kadar altına düşen hava sıcaklığının, gelecek hafta içinde yeniden yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 26 Eylül’de öğleden sonra yağışlı hava ve fırtınanın etkisine giren Marmara Bölgesi’nde, hava sıcaklıklarında önemli düşüşler yaşandı. Sıcaklıklar, Çanakkale’de mevsim normallerinin 13 derece ve İzmir’de ise 12 derece altına düştü. Marmara ve Ege bölgelerinin 30 Eylül’den itibaren bu değerlerin artacağı tahmin ediliyor. Hafta içinde sıcaklıkların, İstanbul ve Balıkesir’de 24, Çanakkale ve Bursa’da 25, Yalova’da 22, Manisa’da 26, İzmir’de 28 ve Aydın’da 31 dereceye kadar yükseleceği öngörülüyor.

Okunma Sayısı: 669
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı