"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhsan Paşalıoğlu Ağabey vefat etti

30 Eylül 2014, Salı
İhsan Paşalıoğlu Ağabey vefat etti. İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn.
Ömrünü Risale-i Nur hizmetlerinde geçirmiş, Bursa′nın önde gelen Nur talebelerinden, kırk yıllık Yeni Asya okuyucusu İhsan Paşalıoğlu Ağabey, dün akşam 18.30 - 19.00 sularında vefat etti.

Uzun bir süredir tedavi gören Paşalıoğlu    için iki gün önce Yeni Asya gazetesinde çıkan yazıda "..ömrü Risale-i Nur hizmetlerinde geçmiş, Aziz Üstadımızın meslek ve meşrebine sadık kalmış, Zübeyrî çizgideki duruşuyla ve gazetemize sahip çıkılması yönündeki gayretleriyle daima örnek olmuş, aziz, sıddık, sarsılmaz ve sebatkâr bir Nur Talebesi olan ve Aziz Üstadımızın birçok saff-ı evvel Nur Talebesiyle görüşüp meşveret etmesinden dolayı kendisine saff-ı sani diyebileceğimiz İhsan Paşalıoğlu Ağabey.." denilerek okuyuculardan dua talep ediliyordu.
Paşalıoğlu′nun cenazesi Çarşamba günü öğle namazını müteakip Bursa Fatih Sultan Mehmed Camii′nde kılınacak cenaze namazının ardından Bursa′da toprağa verilecek.

İsmail Tezer/Yeni Asya
Okunma Sayısı: 4073
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    30.9.2014 22:38:00

    Vatan-i asliye yolculuğuna çıkan ağabeyimize selam ve dualar ediyorum.Rabbim mekanını cennet eylesin.Akraba ve kardeşlere sabr-ı cemil versin.

  • Mikail Yaprak

    30.9.2014 12:58:00

    İnnalillahi ve inna ileyhi raciun.
    Tek tesellimiz bu âyet-i kerimedir ki, O’ndan geldik (O yarattı, bu dünyaya gönderdi) yine O’na döneceğiz. Ve hep O’na dönüyoruz. Bu dönüşlerde müthiş bir hızlanma var. İhsan abiyle daha dün gibi gelen bir zaman içinde beraberdik. Didim’de sözde istirahate gelmişti ama boş durmuyordu. Didim’de gazete abonesi bulmaya çalışıyordu. Şahit oldum, yeni Müslüman olmuş, hidayete ermiş birisinin haberini de beraber yaptık. Haziran ayında Van Mevlidine iştirak etmiş, temsilcinin anlattığına göre boş durmamış ve orada da hizmetin bir ucundan tutmaya çalışmış.
    Cenab-ı Hak gani gani rahmet eylesin, makamı Cennet-ül firdevs olsun. Üstadımızla ve nur talebeleriyle beraber olsun inşaallah. Ailesine ve cümlemize taziyetlerimi arz eder, yakınlarına başsağlığı dilerim. Allah sabır versin. Amin.

  • Ahmet AKIN

    30.9.2014 12:13:00

    Allah(CC) rahmet eylesin. Öğrencilik yıllarımızda Ankara’da PAŞALIOĞLU ağabeyimizin bizler için yaptığı fedakârlıkları unutmamız mümkün değil. Peygamber’imize(ASM) ve Üstad’ımıza(RA) komşu olsun inşallah. Amiiin.

  • A. Zararsız

    30.9.2014 09:43:00

    İnna Lillahi ve inna ileyi raciuun. Rabbim rahmet eylesin. Bütün Camianın ve Bursa’nın, hassaten ailesinin başı sağolun,mekanı Cennet olsun...amin

  • Süleyman ALIÇ

    30.9.2014 08:55:00

    Muhterem Abeyimize ve Tüm Rahmeti Rahmana kavuşan Nur talebelerine Allahtan Kainatın zerraatı adedince ve sonsuza kadar Rahmet etmesini diliyorum İhsan abeyimizi 1978 yılından beri yakinen tanırım O Ömrünü Risale-i Nur hizmetlerinde geçirmiş, Aziz Üstadımızın meslek ve meşrebine sadık kalmış, istikametini hiç değiştirmemiş hizmetlerimizin hepsine sahip çıkarak daima örnek olmuş, Risaleği nur mesleğinin bir esası olan ŞEVKİ MUTLAKI rehber edinmiş hiç karamsarlığa kapılmamıştır. Güle Güle Güler yüzlü aziz abey diyorum kendisine üstadımıza ve Resulullaha selam söyle biz gayretsiz, ihlassız, şevksiz, himmetsizlere himmet etsinler

  • Mustafa Baştuğ

    30.9.2014 08:31:00

    ALLAH rahmet eylesin

  • Abdurrahman KOÇAK

    30.9.2014 00:16:00

    İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn.Cenabu Hak rahmet etsin,Mekanı Cennet Olsun Yakınlarına sabır versin.Nur talebelerinin başları sağ olsun...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı