"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sınırlarla uğraşmak anlamsız

30 Eylül 2014, Salı
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Etnik olarak, din ve mezhep yapısı olarak 1. Dünya Savaşı sırasında çizilen sınırların çok anlamlı olmadığını, bugünün dünyasında ülkelerin sınırları ile uğraşmanın anlamsız olduğunu gördük” diye konuştu.
Sınırlarla uğraşmak anlamsız
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Ekonomik Forum’da yaptığı açıklamada, bugünün dünyasında ülkelerin sınırları ile uğraşmanın anlamsız olduğunu söyledi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın durumuna da değinen Ali Babacan, şöyle devam etti:
“Bu bölge zor bir bölge. İstikrarı elde etmenin güç olduğu, geçici istikrarın kolay kaybedilebildiği bir bölge. Bu coğrafya ile alakalı Türkiye olarak ilkesel yaklaşımlarımız oldu. Bu ilkelere sadık kalmaya devam ediyoruz. Öncelikle sorunların barışçıl yollardan çözülmesi temel ilkelerden bir tanesi. Yine bu coğrafyanın en temel özelliği olan çok kültürlülüğün muhafazası, farklılıklara saygı ve farklılıkları bir zenginlik olarak ele alabilme önemli. Bu coğrafya yüzlerce yıl bunu başarabildi. Doğru ilkeler, doğru prensipler, doğru yönetimler iş başında olduğunda bu sağlandı. Etnik olarak, din ve mezhep yapısı olarak 1. Dünya Savaşı sırasında çizilen sınırların çok anlamlı olmadığını gördük. Bugünün dünyasında ülkelerin sınırları ile uğraşmanın anlamsız olduğunu görerek, ‘bu sınırları nasıl anlamsız hale getiririz’e baktık. Bu sınırların ülkeler arasında büyük duvarlar teşkil etmesi için değil. siyasî ve idarî sınırlar haline gelmesi için çalıştık. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da demokratik dönüşüm hareketlerine destek verdik.”
Okunma Sayısı: 652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı