"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savaş batağına çekiliyoruz

01 Ekim 2014, Çarşamba
TÜRKİYE’NİN IŞİD HAREKÂTINA ASKERî DESTEKLE DE KATILACAĞI HABERLERİ ARTARKEN, ORG. ÖZEL HÜKÜMETE BRİFİNG VERDİ.
Guardian: Türkiye Irak ve Suriye’ye asker gönderebilir
İngiliz Guardian gazetesi Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye asker gönderebileceğini yazarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan′ın New York′taki “ABD ile ortak muhtemel kara harekâtıyla ilgili müzakerelerin devam ettiği” ve “kara harekâtı olmadan kalıcı bir çözüm olmayacağı” beyanlarına atıfta bulundu.
 
Beyaz saray: kritik ortak türkiye ile yakın çalışacağız
Beyaz Saray Ortadoğu Koordinatörü Gordon da “Koalisyonun askerî parçası önemli, ancak ideolojik boyut olsun, yabancı savaşçılar, petrol satışları olsun, tüm bu boyutlarda da ortaklara ihtiyacımız var. Türkiye tüm bu konularda kritik bir ortak olabilir ve Türklerle yakından çalışacağız” dedi.
 
Savaş batağına çekiliyoruz
Guardian gazetesinin internet sitesinde yer alan bir yorum yazısında, Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelede ne tür adımlar atabileceği irdeleniyor. Yazıda, Türkiye’nin atacağı adımlar arasında, Suriye ve Irak’a asker gönderme ihtimali de sayılıyor. Guardian gazetesi editör yardımcısı ve dış haberler yazarı Simon Tisdall imzasını taşıyan ve “Türkiye, IŞİD’e karşı mücadelede daha büyük bir rol üstlenmeye hazırlanıyor” başlıklı makalede, Türkiye’nin ‘terörle mücadelenin yanı sıra, Iraklı ve Suriyeli Kürtlerin bölgede güçlenmesini önleme amacında’ olduğu yorumu yapılıyor. Türkiye’nin ‘IŞİD’le işbirliği içinde olduğu suçlamaları’ arasında aylarca geride durduğu ve artık IŞİD’e karşı savaşta daha büyük bir rol oynayacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York’taki konuşmasında, ‘ABD ile ortak muhtemel kara harekâtıyla ilgili müzakerelerin devam ettiği’ ve ‘kara harekâtı olmadan kalıcı bir çözüm olmayacağı’ yönündeki sözlerine de atıfta bulunulan yazıda, Türkiye’nin atacağı adımlar arasında, Suriye ve Irak’a asker gönderme ihtimalinin de yüksek olduğu belirtiliyor.
 
IŞİD ve Peşmerge Kerkük’te çatıştı
Kürdistan Bölgesel Yönetimi silahlı gücü Peşmerge ve PKK’nın saldırsı sonucu daha önce IŞİD’in eline geçen Kerkük yakınlarındaki 4 köy geri alındı. Yerel kaynaklar, Peşmerge’nin PKK ile birlikte IŞİD’in elindeki Halit, Saad, ELbonecim ve Elbohasan Köylerine saldırı düzenlediği ve köyleri geri aldığını duyurdu.  
 
Bölgeye yoğun zırhlı askeri takviye yaptı
Çatışmalardan dolayı Kerkük-Dakuk yolu ulaşıma kapatıldı. Çatışmalarda Peşmerge’nin 10 kayıp verdiği kaydedildi. Çatışma sırasında IŞİD tarafından atılan bir havan topu ise cephede bulunan gazeteci ve Peşmerge askerlerinin yanına düştü. Operasyona PKK militanları da destek verdi. Peşmerge söz konsu köyleri geri almak için bölgeye yoğun zırhlı askerî takviye yaptı. Bölgede ağır silâhların kullanıldığı çatışmalar devam ediyor.
 
Süleyman Şah’da yeni tahrik
IŞİD’in, Türkiye’nin kendi sınırları dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi etrafında ‘militan yığınağı yaptığı’ iddia edildi. Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre IŞİD, 3 günden bu yana Türkiye’nin kendi sınırları dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi etrafında militan yığınağı yapıyor. Yeni Şafak’tan Çetiner Çetin’in haberine göre kaynaklar, IŞİD’in türbe etrafında bin 100 militanını konuşlandırdığını ileri sürüyor.
 
YENİ REHİNE VAK’ASI YAŞANABİLİR
Türbeye yönelik bir saldırı yapabileceği ve burada görevli 36 askerimizi rehin alabileceği iddia edilen IŞİD’in kendilerine yönelik olası bir operasyona karşılık, türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü’nü elinde tuttuğu ve 420 militanını bu bölgede konuşlandırdığı öğrenildi. Suriye’nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisinde bulunan Süleyman Şah Türbesi, Türkiye’nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı. Bu sebeple sembolik ve stratejik bir öneme sahip.
 
 
Okunma Sayısı: 1450
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı