"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ: Sivilleri vurmayın

01 Ekim 2014, Çarşamba
İnsan Hakları Örgütü, ABD’nin Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarında sivil can kayıplarından endişe edildiğini bildirdi. Örgütün Ortadoğu Direktör Vekili Nadim Houry, ABD ve müttefiklerinin, sivillere zarar vermekten kaçınmak için tüm tedbirleri almaları gerektiğini söyledi.
HRW: Sivilleri vurmayın
 
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ABD’nin Suriye’deki İdlib bölgesine düzenlediği ve en az 7 sivilin öldüğü saldırıda, bölge sakinlerinin köyde bariz bir askerî hedefin olmadığını söylediğini belirterek, ‘’kanunsuz saldırıların soruşturulmasını” istedi. New York merkezli HRW, “ABD’nin Suriye’nin İdlib bölgesine düzenlediği belirtilen ve en az 7 sivilin öldüğü füze saldırılarının, savaş hukukunu ihlâl edip etmediğine ilişkin araştırma yapılması gerektiğini” söyledi. HRW’nın raporunda, kendilerine konuşan üç bölge sakininin, 23 Eylül’de İdlib’in kuzeyindeki Kafr Deryan köyüne atılan ABD füzelerinin en az 2 erkek, 2 kadın ve 5 çocuğu öldürdüğünü ifade ettiklerini belirterek, saldırıda ölen 2 erkeğin de Nusra Cephesi üyesi olduğuna dair bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

HALKA DA BİLGİ VERİLSİN

Örgütün Ortadoğu Direktör Vekili Nadim Houry, ABD ve müttefiklerinin, sivillere zarar vermekten kaçınmak için bütün tedbirleri almaları gerektiğini ifade ederek, ‘’ABD hükümeti, sivillerin ölümüne sebep olduğu düşünülen bütün hukuksuz saldırıları soruşturmalı, halka konuyla ilgili bilgi vermeli ve hukuka aykırılık durumunda uygun telafi yollarını hayata geçirmelidir” dedi. Açıklamasında, Suriye’nin bir çok yerinde sivillerin hala Suriye hükümeti tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarının sürekli tehdidi altında yaşadığını belirten Houry, “ABD, bölgede yaşayan sivillerin Amerikan ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirleri almalı” dedi. 

Okunma Sayısı: 857
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı