"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Elektrik ve doğalgaza zam

01 Ekim 2014, Çarşamba
Enerjİ Bakanı: “elektrİk ve doğalgaz fİyatlarına Ekİm, Kasım, Aralık ayları İçİn yüzde 9 zam yapıldı.” 3 yıllık fİyat artışı elektrİkte yüzde 39, doğalgazda yüzde 57.9 oldu.
Doğalgaz ve elektriğe % 9 zam
Bakan Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak ile bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Dolar paritesinin yükselmesi ile enerjiye zam olacak mı ?” sorusu üzerine Yıldız, enerji maliyetlerinin çok fazla arttığını belirterek, doların 2,28 TL’yi bulduğunu hatırlattı. Doların değerinin artmasının önemli bir dezavantaj olduğunu vurgulayan Yıldız, Türkiye’nin 24 aydan bu yana herhangi bir fiyat artışına gitmediğini belirtti. Yıldız, bu kaybı yerli kaynaklarla telâfi etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Ancak bu sene su rejimlerindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengeleyemeyecek noktaya getiriyor. Hem elektrik ve hem doğal gazda önümüzdeki aylardan başlamak kaydı ile Ekim, Kasım Aralık aylarını kapsamak kaydı ile yüzde 9’luk bir fiyat artışına gidiyoruz.” dedi.
Yıldız, HES’ lerde yağış azlığından dolayı üretilmeyen enerjinin farkının 3 milyar TL olduğunu ifade etti. Türkiye’nin elektrik üretiminde yüzde 25 su kaynaklarından faydalanırken, bu gün yüzde 16, 17, 18 seviyelerinde karşılandığını. Aradaki farkın ise ithal kaynaklarla telâfi edildiğini sözlerine ekledi.
Okunma Sayısı: 907
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı