"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanada’da Bediüzzaman ve İkbal konuşuldu

02 Ekim 2014, Perşembe
Kanada’da Bediüzzaman ve İkbal konuşuldu. “20. Yüzyılın İslam Düşünürleri” başlıklı seminerde, John Carol Üniversitesi İslam Araştırmaları Bölümüne ait Said Nursî kürsüsünün Başkanı Prof. Dr. Zeki Sarıtoprak, Nursi’nin İslam dünyasının 3 düşmanını cehalet, fakirlik ve ihtilâf olarak sıraladığını söyledi.
Kanada’da Bediüzzaman ve Muhammed İkbal konuşuldu
Kanada’nın Toronto eyaletinde faaliyet gösteren Dicle İslâm Vakfı’nın düzenlediği bir seminerde Bediüzzaman Said Nursî ve Muhammed İkbal konuşuldu. “20. Yüzyılın İslâm Düşünürleri” başlıklı seminere, John Carol Üniversitesi İslâm Araştırmaları Bölümü’ne ait Said Nursî Kursu Başkanı Prof. Dr. Zeki Sarıtoprak, Üstad hakkındaki konuşmasında eğitim ve bilime verdiği öneme değindi. Saritoprak, Said Nursî’nin İslâm dünyasının 3 ana düşmanına vurgu yaptığını ve bunların cehalet, yoksulluk ve ihtilâf olduğunu hatırlattı. Üstad’ın bu düşmanların ancak bilgi silâhı, sanat ve birliktelik ile üstesinden gelinebileceğini belirttiğinin altını çizdi. Nursî’nin inananlar arasında asla ayrımcılığa gitmediğini ifade eden Sarıtoprak, Üstad’ın felsefesinin “sevgiyi sevmek, nefretten nefret etmek” olduğunu belirtti.

SAİD NURSÎ; 20. YÜZYILIN EN SEÇKİN DÜŞÜNÜRLERİNDEN
Seminerin diğer bir konuşmacısı olan Kanada İmam Kurulu Başkanı Dr. İqbal Masood Nadvi ise sunumunu Muhammed İkbal hakkında yaptı. Nadvi konuşmasına iki düşünürün ortak yanlarıyla başladı. Bediüzzaman ve İkbal’in dünyanın karışık bir zamanda ve İslâmî şuurun baskı altında olduğu bir dönemde geldiklerini söyledi. Said Nursî’nin 20. yüzyılın en seçkin düşünürlerden biri olduğunu kaydeden Nadvi, Üstad’ın her yaştan insanın yenilenmeye ihtiyacı olduğunu fark edip bunu nasıl aşabilecekleri konusunda çözümler aradığını ve İslâmî şuurun yeniden hayat bulması için uğraş verdiğini belirtti. Gençlerin de yoğun ilgi gösterdiği program soru-cevap bölümünün ardından son buldu. Seminere, Dicle İslâm Vakfı’nın yanı sıra Toronto Üniversitesi İslâmî Sanatlar Fakültesi, Uluslararası İkbal Vakfı ve Uluslararası Kalkınma Kurumu da destek verdi.
Okunma Sayısı: 1459
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı