"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

200 milyon derecelik patlama kıyametin provası mı?

02 Ekim 2014, Perşembe
Dünya’dan 60 ışık yılı uzaklıktaki küçük bir yıldızın yüzeyinde, Güneş’in çekirdek sıcaklığından 12 kat daha güçlü olan 200 milyon derecelik patlamalar belirlendi. Bilim insanları, benzer bir infilâkın Güneş’te olması durumunda Dünya’nın kısa sürede yok olacağını belirtiyor.
Kıyamet provası mı?

Dünya’dan 60 ışık yılı uzaklıktaki küçük bir yıldızın yüzeyinde, Güneş’in çekirdek sıcaklığından 12 kat daha güçlü olan 200 milyon derecelik patlamalar belirlendi. Bilim insanları, benzer bir infilâkın Güneş’te olması durumunda Dünya’nın kısa sürede yok olacağını belirtiyor.  Şimdiye kadar tesbit edilen en güçlü ve en sıcak yıldız patlaması olduğu belirtilen olay, 23 Nisan’da NASA’nın Swift uzay teleskopu tarafından gözlemlendi. 60 ışık yılı (1 ışık yılı = yaklaşık 10 trilyon kilometre) uzaklıktaki ikili cüce yıldız sistemi ‘DG CVn’ de ard arda gerçekleşen patlamalar, 4 Kasım 2003’te kayda geçirilen en güçlü Güneş patlamasından 10 bin kat daha büyük. Güneş’in üçte biri büyüklüğündeki yıldızdan nasıl bu kadar enerji açığa çıktığını araştıran NASA’daki bilim insanları, anahtar faktörün kendi etraflarındaki aşırı hızlı dönüş olduğunu düşünüyor. ‘DG CVn’de söz konusu patlamanın gerçekleştiği yıldız, bizim Güneşimizden 30 kat daha hızlı dönüyor. Benzer güçteki bir patlamanın Güneş’te olması durumunda yeryüzünün ve diğer gezegenlerin kısa sürede yok olabileceği vurgulanıyor.
Okunma Sayısı: 1218
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı