"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE İBADETLE TEDAVİ

02 Ekim 2014, Perşembe
Malezyalı Psikiyatrist Dr. Rusdi Abd Rashid, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında “ilaç destekli tedavi” yöntemini kullandıklarını ve programın yaygınlaştırılması için cami platformu kurduklarını belirterek, “Abdest, namaz ve dua aktivitelerini kullanarak hastalarımızı tedavi etmeye çalıştık. Başarılı sonuçlar da elde ettik” dedi.
Namaz ve duâlarla bağımlılık tedavisi
Madde bağımlılığı tedavisinde inanç temeli yaklaşımlar giderek artıyor. Yeşilay’ın düzenlediği “Uluslararası Uyuşturucu ve Halk Sağlığı Politikaları Sempozyumu”nda çeşitli ülkelerden önemli örneklere yer verildi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin ev sahipliğini yaptığı, “Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu” yapıldı. Sempozyumda, uyuşturucu kullanımı üzerine yeni bakış açılarında inanç temelli yaklaşımlar ve uygulamalar hakkında çeşitli ülkelerde uygulanan programlar ele alındı. Malezyalı Psikiyatrist Dr. Rusdi Abd Rashid, madde bağımlılığıyla mücadelede Uyuşturucu Bağımlılığında Manevî Güçlendirme ve Rehabilitasyon (SEDAR) Programı kapsamında “İlaç Destekli Tedavi” yöntemini kullandıklarını söyledi. Programın yaygınlaştırılması için cami platformu kurduklarını belirten Rashid, “Dinî kitleyi programa dahil ettik. Abdest, namaz ve duâ aktivitelerini kullanarak hastalarımızı tedavi etmeye çalıştık. Başarılı sonuçlar da elde ettik. 60 gönüllü hasta seçmiştik. 40 yaş ortalaması ve çoğunluğu bekârdı. Birinci yılın sonunda yüzde 70’lık istihdam kazanabilme oranını gördük. Geri kalan yüzde 20 ise yarı zamanlı işlere yerleştirildi. 28 milyon nüfuslu Malezya’da 300 bin afyon kullanıcısı, bir milyondan daha fazla kişi de madde bağımlısı. Program ile 2015 yılında 70 bin kişiyi tedavi etmeyi planlıyoruz“ diye konuştu.

NAMAZ VE ORUÇTAN YARARLANIYORUZ

180 Derece Derneği’nden Uğur Eleman, “1993 yılından itibaren çok sayıda insana destek olduk. Aile kavramının üzerinde duruyoruz. Özellikle anneleri bilgilendiriyoruz. Yemekten uyku düzenine kadar hastamızla ilgileniyor, hayatını belli bir program altına alıyoruz. Namaz ve oruçtan çok yararlanıyoruz. Aynı zamanda da atölye çalışmaları gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Okunma Sayısı: 883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı