"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Genç Yorum ile Risale-i Nur Okuma Metodları ‘‘Ekim’’i

02 Ekim 2014, Perşembe
HAZAN VE HÜZÜN AYI EYLÜL’Ü GERİDE BIRAKIP EKİM AYINA MERHABA DERKEN, GENÇ YORUM DERGİSİNDE HANGİ DUYGULARIN ‘EKİM’İNİ YAPIYORUZ BİRLİKTE GÖZ ATALIM.
Genç Yorum ile Risale-i Nur Okuma Metodları ‘‘Ekim’’i
az sonrası biriken hüzünlerin iliklere kadar işlediği Eylül’ü de geride bıraktık. Hüznün, yerini güzel başlangıçlara bırakabileceği; yeni tohumların, yeni fikirlerin, yeni düşlerin ‘ekimi’ olabilecek bir potansiyeli içinde barındıran Ekim ayına kapılarımızı açtık. Genç Yorum dergisi olarak bu ay, Kur’ân’ın doğru anlaşılması ve tahkikî yaşanması konusunda rehberimiz olan Risale-i Nur’u ‘‘Oku’’ emrinin ışığında, ‘‘Okumalı ama nasıl?’’ sorusuyla irdelemeye, anlamaya, anlatmaya çalıştık. Okuma metodlarını belirlemek ve hasat zamanına kadar en doğru zihinsel, içsel, duygusal ‘ekim’leri yapabilmek adına yardımcı olacak çalışmaları muhteva eden özel bir sayı ile bu ay da gençlerle buluşuyor.


DERDİMİZ EBEDÎ GENÇLİK
Ebedî bir gençlik kazanmayı esas maksat yapanların dergisi olan Genç Yorum’un kapak konusunu ‘‘Risale-i Nur okuma metodları’’ olarak belirledik. Bu özel sayıda, Dr. Hakan Yalman ile içimizdeki sesi dinlemenin ve samimî bir muhatabiyetin en etkili metod olduğunu konuşurken; Psikiyatrist Mustafa Ulusoy’la “Risale-i Nur ruh, kalp, akıl, vicdanımıza ebediyetin anahtarını verir” dedik. Mustafa Said İşeri yazısında, ‘‘Risale-i Nur okumalarında yöntem arayışlarına bir giriş’’ yaparak maddeler halinde metodlar paylaştı. Veda Yazıları’nda Selim Gündüzalp, ‘‘Okumak ya da okuyamamak; işte bütün mesele’’ derken; Doç. Dr. Adem Ölmez, Risale-i Nur’daki tarihî bahisleri nasıl okumalıyız sorusunun cevaplarını yazdı. Farklı bir açıdan “Nasıl okumalıyız?” dedi.

DERGİDE NELERE YORUM GETİRDİK
Ve her ay olduğu gibi bu ay da, Nurlu Yorum köşesinde Bediüzzaman Said Nursî’nin kelimeleri, Karikatür sayfamızda İbrahim Özdabak’ın çizgileri, Haber Yorum’da Nur Ener’in hayatın içinden derledikleri, Tekno Haber’de Muhammed Zorlu’nun yeni araştırmaları ve Foto Yorum’da okuyucularımızdan gelen fotoğraflar mevcut. Eğer hayatınızın herhangi bir yerinde Risale-i Nur’un bir anlamı varsa ve bu anlamı arttırmak istiyorsanız, Genç Yorum’un Ekim sayısını mutlaka okuyun. Zirâ bu ay okuma ‘ekim’i zamanı.
                                                                                              

RİSALE-İ NURLAR NEDEN BU KADAR ÇOK OKUNMAKTA?

Risale-i Nur’a bandrol engeli 6. ayına girerken, Ahmet Dursun, meseleyi genel hatlarıyla ele aldı. Yrd. Doç. Dr. Kenan Taştan, ‘‘Risale-i Nur’lar neden bu kadar çok okunuyor’’ sorusunu sordu. Taraf Gazetesi yazarı Mücahit Bilici’nin ‘‘Risale-i Nur okuma metodu ne olmalı?’’ sorusuna ‘İnsan’ı sorgulayarak verdiği cevaplar da bu sayıda yer alıyor. Ömer Baldık, Risale-i Nur’un dilini ve okurken göz önünde bulundurulması gerekenleri kaleme aldı. Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi, kendi his dünyasındaki Risale-i Nur yankısını ‘‘Sezgi ile bilinç arasında Risale-i Nur ve Ben’’ diyerek dile getirdi. Risale-i Nur okuma metodlarına çeşitli yönlerden yaklaşan İsmail Tezer’in ‘‘Risale-i Nur ‘okuma metodunu’ da kendi içinde barındırır.’’ ve Yakup Emre Karaşahan’ın ‘‘Yeni başlayanlar için Risale-i Nur oku(t)ma metodu’’ yazılarını da bu ayki sayımızda bulabileceksiniz. Bunların yanı sıra, Gazze gündemimiz de devam ediyor. Nur Ener, Filistinli üniversite öğrencisi Kerim Alastal ile Gazze’yi ve ümmet şuurunu konuştu.
Dergimizin sayfalarında ayrıca, genç kalemlerden Fatma Şehide Nur’un ‘‘Hemdem’’ şiirini, Kübra Yel’in ‘‘Yaşadıkları yaşından büyük olanların hikâyesi’’ adlı denemesini, Elif Büşra Doğan’ın ‘Risale-i Nur okuma metodları’ konulu karikatürünü bulabileceksiniz.
Okunma Sayısı: 1476
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet Said Yıldırım

    14.10.2014 15:10:26

    Keyifle okudum ve istifade ettim. Emeği geçenleri tebrik ederim. Bu gibi sayıların devamının gelmesini temenni ediyorum. Bu sayısı arkadaş çevremize tavsiye etmeliyiz. İmkanımız varsa bu sayıdan birden fazla temin edip hediye edebiliriz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı