"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ortalama ömür 76.3 yıl

02 Ekim 2014, Perşembe
Türkiye’de doğuşta beklenen hayat süresi 76.3 yıl olarak hesaplandı. Doğuşta beklenen hayat süresi, erkeklerde 73.7, kadınlarda 79.4 yıla karşılık geliyor. Özel hayat tabloları ilk defa iller düzeyinde idari kayıtlara dayalı olarak üretildi.
Ortalama ömür 76,3 yıl
Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi, 76,3 yıl olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Hayat Tabloları, 2013” istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye’de doğuşta beklenen yaşam süresi 76,3 yıl olarak hesaplandı. Doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 73,7 ve kadınlarda 79,4 yıla karşılık geliyor. Genel olarak kadınlar erkeklerden daha uzun süre yaşarken, doğuşta beklenen yaşam süresi farkı 5,7 yılı buluyor. Hayat tabloları, her yaştaki nüfusun ölümlülük olasılıklarını ve hayatta kalma sürelerini ayrıntılı olarak açıklıyor. Demografik analizin en eski araçlarından birisi olan hayat tabloları, ölümlülük (mortalite) tabloları olarak da biliniyor. Doğuşta beklenen hayat süresi, ülkelerdeki sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyelerini, hayat kalitesini ve ölümlülük seviyelerini ölçmekte kullanılan çok önemli bir gösterge niteliği taşıyor. Bu gösterge hayat tabloları yoluyla elde edilebiliyor. Özel hayat tabloları ilk kez Türkiye ve iller düzeyinde idarî kayıtlara dayalı ve resmî olarak üretildi.
Okunma Sayısı: 735
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı