"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zamlar dar gelirliyi donduracak

02 Ekim 2014, Perşembe
Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, “Elektrik ve doğalgaza yapılan zam yoksulu ve dar gelirliyi donduracak” dedi.
Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları eleştirdi. Çakar, “Elektriğe ve doğalgaza yapılan yüzde 9 zam oranı yoksul ve dar gelirli tüketicileri vuracak ve donduracak.” dedi.
Tüketici Hakları Derneği, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar hakkında yazılı basın açıklaması yaptı. Dernek başkanı Turhan Çakar imzasıyla yapılan açıklamada, doğalgaz tüketiminin başlayacağı sonbahar, kış ve ilkbahar mevsimlerinde tüketicilerin doğalgaza ödeyecekleri bedelin daha da artmasıyla birlikte, özellikle de dar gelirlilerin ve yoksul tüketicilerin çok büyük sıkıntılar yaşayabileceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca şöyle denildi:
“Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama elektrik tüketimi 230,4 kilovat, aylık doğalgaz tüketimi ise 125 metreküptür. Sonbahar, kış ve ilkbahar dönemlerinde doğalgaz tüketiminin çok olması nedeniyle 4 kişilik bir ailenin yıllık ortalama doğalgaz tüketimi ortalama 1.500 metreküp eder. THD olarak hesaplama yaptık. Elektriğe yapılan yüzde 9 zam nedeniyle, 4 kişilik aileye aylık ortalama 7,5 lira bir yük binecektir. Aylık ortalama elektrik gideri ise 90 bin 14 TL olacak. Doğalgaza yapılan yüzde 9 zam nedeniyle ise, 4 kişilik aileye aylık ortalama 12 TL yük binecektir. Aylık ortalama doğalgaz gideri yaklaşık 147 TL olacaktır. Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle, 4 kişilik bir ailenin hem elektrik, hem doğalgaz yükü aylık ortalama ve yaklaşık olarak 20 TL, yıllık ortalama ve yaklaşık olarak ise 236 TL olacak. Elektriğe yapılan zam nedeniyle, bir yılda 4 kişilik ailenin elektrik yükü ortalama 90 TL artacak. Bir yılda elektriğe ödeyecekleri toplam bedel ise ortalama ve yaklaşık olarak bin 82 TL olacak. Doğalgaza yapılan zam nedeniyle ise, bir yılda 4 kişilik ailenin doğalgaz yükü ortalama 145 bin 50 TL olacaktır. Bir yılda doğalgaza ödeyecekleri toplam bedel ise ortalama bin 762 TL olacak. Dört kişilik bir ailenin bir ayda hem elektrik hem doğal gaza ödeyeceği bedel ortalama ve yaklaşık olarak 237 TL, bir yılda ise 2 bin 844 TL olacak.” 
Okunma Sayısı: 693
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı