"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Doğu Anadolu’daki iş adamlarına cansuyu lâzım

02 Ekim 2014, Perşembe
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eylül ayı ihracat rakamlarını Van’da açıkladı.
 TİM verilerine göre Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artışla 13 milyar 294 milyon dolar oldu. Böylelikle Cumhuriyet tarihinin Eylül ayı rekoru kırılmış oldu. TİM’in açıkladığı verilere göre ilk 9 ayda ihracat yüzde 5,7 artışla 118 milyar 225 milyon dolar oldu. Türkiye’nin son 12 aylık ihracatı ise yüzde 4,2 artışla 157 milyar 654 milyon dolara yükseldi. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline geçiş yaptı. Bunu kredi derecelendirme kuruluşlarının da objektif olarak görebilmesini ve değerlendirmesini bekliyoruz” dedi.
TİM Başkanı Büyükekşi, Van’ın 2013 yılında 20 milyon dolar ihracat yaptığını hatırlatarak teşvikte 6. bölge kapsamında olan şehirde yatırım yapmaları için iş adamlarına çağrıda bulundu.
Doğu Anadolu İhracatçılar birligi DİB Başkanı Cemal Şengel ise, bölge firmalarının nakit ve finansman sıkıntısı içinde olduğunu söyleyerek “firmaların can suyuna ihtiyacı var” dedi. Irak ve Suriye pazarının bölge ticareti için okyonus kadar geniş bir oldugunu söyleyen Şengel, yaşanan sıkıntıların atlatılmasının ardından bölgedeki ticarî üstünlüklerini kimseye kaptırmayacaklarını kaydetti. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva da ükemizin güneyinde yaşanan gelişmelerin doğu ve kuzeydoğu komşularımızla ticareti aksattıgını söyleyerek, bölge iş adamları için destek istedi.  Van / Murat Bağlı

Okunma Sayısı: 685
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı